Powered By Blogger

Търсене в този блог

неделя, 26 септември 2010 г.

За интеграцията на етническите турци и цигани

МОГАТ ЛИ И ЖЕЛАЯТ ЛИ ЕТНИЧЕСКИТЕ ТУРЦИ И ЦИГАНИ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ В БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО
"През 2030 г. ромите в България ще бъдат 2 милиона, турците - 1 милион, а българите - 3 400 000; през 2100 г. населението на България ще бъде 10 млн. души, от които 8 млн. роми, 1.5 млн. турци и едва 300 000 българи" - проф. Петър Иванов, ръководител на изследване на Центъра за демографска политика.

Нека първо кратичко отбележа това, че етническите турци в България според историческите факти и дори от изричните твърдения на управляващите Османската империя преди и след Освобождението, не са никакви турци. Единици истински турци може би са останали тук-там в границите на България, като не са искали да я напуснат. Други са от смесени бракове между тукашните турски управници и насила отвлечени българки за харемите им. Всички останали които днес се наричат турци в България са всякакви малцинства населяващи от векове нашите земи и изповядващи исляма, а в последното столетие и особено през последните двадесет години – турчеещи се цигани. Немалко са и циганите – християни, предпочитащи да се представят за българи. Но всеки има правото да се самоопределя както му харесва.
Искам да подчертая, че за последните 20 години, ако е имало някаква разлика във финансовото състояние между българските и турските семейства, то настоящата демокрация или по-правилно е да я наречем – анархия - благосъстоянието на средното турско семейство вече значително надвишава това на средното българско. Това се получи както от неадекватната държавна политика и антибългаризма на всички досегашни политици, така и от интересите на безскрупулните американски и английски политици и финансови кръгове. Целта на тези две Велики Сили, изтъквана нееднократно пред български неправителствени организации, е, да се засили ислямското влияние на Балканите, като се създаде ислямска дъга, като вече се започна от Косово, но предстоят още проблеми да предизвикат тук. Не знам какъв точно е интересът на Англия – вероятно само икономически, но САЩ, по моя преценка, стремящи се да направят страната си с милиардно население, каквито разчети отсега градят, за да могат поне така, до известна степен да запазят своето световно влияние и икономическа мощ, като с предизвикването на постоянно напрежение и конфликти в цяла Европа, несъмнено имат за цел по този начин да принудят образованото европейско, християнско население да емигрира в „свободния свят“ - САЩ.
Дори според предсказанията на пророчицата баба Ванга, ще дойде време когато основната религия в Европа ще бъде ислямът. Запознатите по-подробно с политиката на световните господари, и без да имат пророческа дарба, могат много точно да предвидят тези трагични за европейската култура и световна цивилизация резултати. Но нека не задълбавам в друга посока, защото няма да стигнем до никъде с излишни и напълно ясни за всеки нормален човек, приказки. Също и за подпомагане на етническите турци да се интегрират в обществото е излишно да говорим, поради това, че не те са изхвърлени от обществото, а точно етническите българи са като неканени гости в своята родина. Това дори не е само от времето на „демократичните“ промени насам. Добре информираните (всъщност благодарение на това, че предишната еднопартийна власт вече не съществува) вече научика как малцинствата са били привилегировани още по времето на социализма, за да се покаже на Западния свят колко добре живеят малцинствените общности при социалистическите режими. С тайни за народа закони е било тотално дискриминирано етническото българско население. Изнесоха се доказателства как със закон е същесвувало огромно разделение по етнически признак. Според тогавашните закони от земеделски стопанин с име, да речем, Осман, държавата е изкупувала произведената от него продукция, например от тютиюн, за 0,50 лв., а от селянина Иван – за 0,20 лв. За привилегиите на малцинствата при влизане във висши учебни заведения, жилищното настаняване и т.н., нещата са били прекалено явни и ясни за обществото още тогава. След тази прекалена грижа за малцинствата в социалистическа България, явно от още по-засилена грижа към малцинствата, Тодор Живков предприе и т.н. Възродителен процес. Но предполагам, че той не е измислил това сам, защото дългосрочните последици за България биха били по-лоши отколкото са днес, а той е бил прозорлив човек, въпреки многобройните подигравки към него от мразещите социализма. Просто това явно е дошло от съвети на останалите политици – бъдещи демократични милионери, които са изпълнявали волята на чужди разузнавания, към които са били на щат, за да може да се предизвикат бунтове, които да доведат до проблеми и при добро за външните сили стечение на обстоятелствата, и до рухване на социализма. Друго смислено обяснение за тези действия от онова време просто не може да се даде.
Всъщност и това е маловажно, защото българският народ се нуждае от съвсем други неща за да може да оцелее. Добре знаем какво се случи през последните 20 убийствени за България години. Знаем вече много неща и за по-далечните периоди от българската история. Това, как и защо е станало нещо, нека го оставим на историци и анализатори, и то няма да ни помогне да решим днешните ни проблеми. А за делото на всеразбиращия консултант Ахмед Доган и създаденото от Англия и САЩ - ДПС, за което създаване вече се изнесоха пред обществеността доста разкрития, както и за съратниците им от БСП, СДС, Негово Крадливо Лъжливо Величество Симеон Саксофонски и т.н., надявам се да дойде време на възмездие.
Ето какво може да се направи за решаване на тежкия проблем с циганите. Никой няма вина, че се е родил циганин, турчин, арабин, индианец, китаец, африканец или българин. За тежкото състояние на циганските общности в Европа, не са виновни само българите. Дори основната вина е на самите западноевропейци, които през средновековието са преследвали циганите като дяволи и са провеждали истински геноцид срещу бедните хорица. Циганите са прогонени от същите държави, които днес отново проявяват своите „демократични“ расови предразсъдъци и не ги искат в границите на държавите си. Циганите избягали от преследвачите си са намерили спокойствие едва когато са дошли в пределите на България и Румъния, макар тогава били под Турско робство. Жителите на тези две страни, които тогава са били предимно от български произход и винаги са били толерантни към всички раси, етноси и религии, са им дали убежище, приемайки ги като равни. А самият странстващ начин на живот от който циганите все още не са се отказали окончателно, е допринесъл за тяхното разделение и отчуждаване от уседналото население. Другото което е пречка за интеграцията е, че циганите извършват предимно престъпления срещу личността. Хората приемат най-болезнено това, когато бъдат директно нападнати. А грабежите, измамите, изнасилвания, побои, убийства, за съжаление са предимно дело на циганите. Жестокостта, липсата в тях на състрадание, съчувствие към бедни, възрастни, дори към инвалиди, това неминуемо изгражда образа на циганина като тиранин и страшилище за обикновения, честен и скромен български гражданин и води до страха и отчуждението от тях.
Но ето как може да се реши проблемът на това ненамиращо покой население:
Първо трябва да се даде право на избор на циганите къде искат да живеят. Нека всеки сам си избере къде ще се чувства най-щастлив да живее спокойно и съзидателно. Дали в страните от Европа, в Индия или дори САЩ - все пак последните се представят за най-големите демократи и човеколюбци и е време да направят този жест за бедните цигани, а не само да привличат високообразовани или богати хора от от целия свят. А западноевропейците имат да изкупват вината на техните предци към гонените и безбройните избити цигани. Ето защо тези държави трябва да положат най-много усилия за решаване на проблемите на циганите в сегашния век. Дори ако имат желание, ООН, ЕС и всяка държава поотделно може да съдействат за създаване на държава на циганите, може би в прародината им Индия. Ако не отделна държава, то поне автономия в пределите на бившата им родина. Може би това ще е желанието на по-голямата част от изстрадалите цигани. Всяка народност иска да има собствена държава и да се самоуправлява. Но това циганите сами трябва да решат.
Стимулите към тях трябва да са в създаване на работни места, а не пак само да живеят на помощи, което е несправедливо спрямо другите граждани, които цял живот са работили и спестявали за да могат да осигурят на децата си по-добри условия на живот. По същия начини циганите ще трябва да се научат да работят и си плащат данъците, да се социализират, да спестяват, ако искат да постигнат това, което са постигнали другите членове на обществото, и въобще да станат като всички други с които искат да са равни.
Нужно е сами да се откажат от някои от традиците им, които ги отчуждават от обществото и карат останалите да гледат с недоверие и страх към тях. Нужно е да приемат европейския цивилизационен модел на живот, ако искат да се интегрират напълно в европейските общества. Да приемат за основни законите на държавата в която живеят, а не както е днес да си имат свои на тяхната си общност, незачитайки тези на държавата. Ранните женитби, многобройните деца, които не могат да изхранват, непосещението на учебни заведения, лошата хигиена, продажбите на булки, занаятът – кражба, просия и т.н. - всичко това трябва да загърбят за да ги приеме обществото. Трябва всички малцинства да забравят за привилегията, че са етническо малцинство за което държавата, т.е. всички останали граждани трябва да ги издържат. Не приемат ли тези условия, няма да имат основание да се сърдят, жалват и претендират за нови привилегии и така да тежат на държавата чиито граждани са. Ако не приемат да са равни с всички останали граждани, значи сами избират да бъдат вечно гонени и нежелани. Най-важното за да се случат горните неща е да се намери работа за всички. Грешката на демокрацията е, че дава възможност на гражданите да не работят ако не желаят. Тази практика е наложена заради европейските монарси, за да не бодат очите на всички, които биха били задължени да работят, като само първите имат привилегията да не работят. Но ето, че въпреки бедността, неграмотността и липсата на каквато и да е професия за голяма част от циганските граждани, много често се случва те да откажат работата която им предлагат. Това е изумително. Трябва да вземем пример от "лошия" социализъм, когато мързеливите и търтеите бяха задължавани да ходят на работа, макар там почти нищо да не вършеха. Тази практика на социализма да не си отглежда търтеи, някои хора наричаха: НАСИЛИЕ И ОТНЕМАНЕ НА ПРАВА И СВОБОДИ. А работа в България има за всички и само българските управляващи не могат да проумеят това. А и допълнително управляващите в капиталистическите страни приемат за истински капитализъм това да има раздробяване и неефективност в производството като свячески го насърчават, като изключим мощните компании, които търсят постоянно окрупняване на производството, за да контролират икономиката и държат юздите на неефективната дребна конкуренция. Не е чудно и това, че досега основния растеж на високия БВП на САЩ идваше от сферата на непродуктивните услуги, а не от реалното производство. Както се вижда сметките на американските икономисти се оказаха криви и двигателят започна да се задъхва. Не знам кой е създал науката икономика, но явно някой е успял да вмъкне в нея идеология и други нещица свързани с интересите на мощни финансови стълбове, с което е оплел конците на истинската наука.
Може би ЕС или ООН трябва да приемат задължителен закон валиден за всички държави, който да забрани съществуването на организации и фондации грижещи се за интересите на определена етническа общност. В тези организации се изливат огромни пари, които не отиват по предназначение. Всички подобни организации трябва или да се преориентират към защита правата на всички хора без значение на етническата или религиозна принадлежност или да преустановят дейността си. Тогава проблемите ще се решат много по-бързо и ефективно. Не е демократично и справедливо, когато бъдат нарушени права на гражданин от дадено малцинство, десетки организации и адвокати да се хвърлят стремглаво в негова защита и да обвиняват яростно държавата и мнозинството. Ако една възрастна жена произхождаща от етническото мнозинство в държавата, бива ежедневно тероризирана от граждани от малцинствата, това не провокира гореспоменатите защитници на правата и свободите на хората. Когато граждани от малцинствата които защитават, ограбят бабата която току-що си е взела, пенсията, оберат плодовете и зеленчуците в нейния двор за които е полагала много труд, откраднат приготвената зимнина, откраднат покъщнината, свалят циглите от покрива, камъните от дувара, изнасилят внучето, което е гостувало на бабата, изнасилят дори самата баба, тогава организациите и адвокатите им нехаят и си чоплят носовете. Когато цигани крадат от цигани, убиват цигани, изнасилват цигани, защитниците на правата на малцинствата приемат това за нормално случващо се в общността. Но когато член на мнозинството се опита дори не да наруши правата, а да въведе някакъв ред и застави малцинствената общност да изпълни конституционни задължения, тогава защитниците като ощипани веднага скачат и започват да обвиняват мнозинството в расизъм. Няма ли кой да разбере, че точно тези организации и безброй изпаднали адвокати с действията си предизвикват негодуванието на мнозинството срещу често съвсем несправедливите и неоснователни, несекващи претенции на малцинствата. Докато във всяка държава не се постигне равнопоставеност на всички етноси пред закона, интеграция на привилегировани малцинства няма да е възможна. Всички граждани на държавата трябва да бъдат равни пред закона и да се наказва много сериозно всеки – от мнозинството или от малцинствата, който си позволи да дискриминира някой гражданин на етническа или верска основа. Като непонятен парадокс се оказва това, че днес, у нас дискриминирано е мнозинството от двете основни малцинства. Но ако държавата бе на мястото си, всички тези неприятности за последните 20 години нямаше да се случат, а както през социализма България достигна до 25 място в света по БВП, днес трябваше да сме поне в първата десетица. Но „Демокрацията“ се оказа твърде лоша, в някои случаи дори по лоша от турското робство.
Тук мислех да изброя нещата с които може да се осигури работа на безработните сред малцинствата, но нека оставя това за друга тема, тъй като трябва да престанем да делим безработни, бедни, болни, на етнически признак. Или всички граждани ще сме равнопоставени граждани на България, или както вече казах, интеграция никога няма да има, ако продължаваме да се придържаме към досегашния „български етнически модел“.
Но основната задача би следвало да свършат българските и румънските евродепутати и комисари. Те трябва с участието на малцинствата в двете държави, да предложат решение на проблема пред ЕС.
В България например нека останат само гражданите които милеят за родината си, а всички останали без значение на етническия си произход или религиозно изповедание, да напуснат тази земя и се установят там където ще се чувстват най-щастливи. Всяка държава трябва да помага на тези хора, които не желаят да са част от нейното общество, да се устроят в който край на света желаят. Съвсем нормално е гражданите от един етнос където и да живеят по света да обичат държавата и народът от който произхождат. Но те трябва да обичат и земята и държават в която живеят. Погледенет българите в Украйна например. Те милеят и обичат България повече дори от българите тук, но в същото време са достойни и уважавани украински граждани, като полагат добри грижи за земята на която живеят днес. Затова и малцинствата които живеят в България имат правото да обичат държавата от чийто народ се възприемат, но жалкото е, че тук нещата не са като при българите в Украйна. Затова трябва да се съдейства на гражданите които мразят България да се заселят на местата където ще обичат земята и ще признават държавността.
Вървели сме към глобализация, тагава нека не се задържат насила в една държава хората, които я мразят и през целия си съзнателен живот се стремят само да я рушат и възпрепятстват нейното развитие. Малцинствата винаги искат да са превилегировани и да се грижат за тях и винаги да им се отстъпва. Е, но това е антидемократично. Който не иска да е малцинство и да се съобразява с желанията на мнозинството – свят широк и прав му път. Ако не желаем демокрацията, тогава какво искаме?
Затова ще се даде на всеки правото на избор. Нека избере страната в която иска да живее и на която ще зачита законите и ще признава волята на мнозинството на нейните граждани. Само така нещата в света ни ще се балансират и всички хора чувствайки се щастливи ще спомогнат за напредъка на земната цивилизация.
Всички бъдещи организации на новото ООН на истинските и свободни граждани на света ще спомогнат за решаването на глобалните проблеми които политиците в основното сатанизирано ООН умишлено създават и разпалват.
Глобализацията не трябва да е анархия, каквато я виждат днешните управляващи света. Глобализацията трябва да е предимно сътрудничество и добросъседство на независими и разнообразни народи, а не някаква объркана и безцелна смесица на деградирали, чужди едни на други индивиди, вечно недоволни и враждуващи помежду си, която ще доведе до унищожаването на света.

*********************************************************************

Професор прогнозира 8 млн. роми и 300 000 българи след 90 г.

През 2030 г. ромите у нас ще бъдат 2 милиона, турците - 1 милион, а българите - 3 400 000, прогнозира проф. Петър Иванов, ръководител на изследване на Центъра за демографска политика.
През 2050 година ромите у нас ще бъдат 3,5 млн., турците 1,2 млн., а българите - едва 800 хиляди души, са изчислили учените.

През 2100 г. населението на България ще бъде 10 млн. души, от които 8 млн. роми, 1.5 млн. турци и едва 300 000 българи, заяви още проф. Петър Иванов, цитиран от БТА.

Таази картина ще стане реалност, ако се запазят сегашните демографски тенденции и не се предприемат адекватни мерки твърдят учените, предаде БНТ.

Иванов посочи, че за интеграцията на ромите у нас са изхарчени милиони, без резултат. Причината, според него, е, че ромите като малцинство никога няма да могат да се интегрират в обществото "на основата на ценности, присъщи за мнозинството".
Изходът, според неправителствената организация, е в национална стратегия за демографските проблеми, която да вземе мерки за понижаване на смъртността, поощряване на раждаемостта, административно и стопанско планиране за преодоляването на обезлюдяването, възпитаването в духовни ценности.

Центърът за демографска политика организира конференция "Заплахи за етнодеформация и дебългаризиране на обществото" на 12 декември в Русе.
На форума ще бъдат представени статистически, демографски и социологически аспекти в структурата на обществото, както и възможностите за противодействие срещу етническата деформация и т. нар. дебългаризация на обществото.

През август професорът алармира, че българската нация изчезва. Според него думата „катастрофа” най-точно описва демографската ситуация в страната.

Бог да пази България!

Няма коментари:

Публикуване на коментар