Powered By Blogger

Търсене в този блог

петък, 2 юли 2010 г.

Световната конспирация срещу здравето

Примери за това как се трупат огромни печалби за да се властва над света:

Изповед на мултимилиардера Марк Рич: "Нямаше да успея, ако не давах огромни подкупи"

Световната конспирация срещу здравето
д-р Атанас Гълъбов

*****************************************************************************

Свинският грип измислен за пари. Не е имало пандемия, ваксината ненужна.

Пандемията от свин­ски грип е била измис­лена, твърди доклад на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ).

Истерията и страхът, свързани с щама на свинския грип H1N1, би­ли създадени изкустве­но от Световната здрав­на организация. Тя на­рочно всявала паника у гражданите, а натиск за целия сценарий идвал от' големи фармацев­тични компании, произ­водители на ваксини и антивирусни лекарства, твърди британският де­путат Пол Флин, изгот­вил доклада.

Документът бе одоб­рен от парламентарната комисия на Европейския парламент. Той ще бъде обсъден от депутати от 47-те страни от Съвета на Европа в Страсбург на 24 юни.

Машинации:

Главните действащи лица в измамата със свинския грип са Све­товната здравна орга­низация, агенциите на Европейския съюз и на­ционалните правителс­тва, пише Флин. Техните манипулации довели до пръскането на огромни и излишни суми за пре­парати срещу пандеми­ята. Страхът заради постоянните предуп­реждения на СЗО за риска от щама бил напразен. Пандемията е из­мислица, твърди още депутатът, основавайки се на редица доказателст­ва. От доклада става яс­но, че имунизациите са били „лечение с плацебо" (б.р. химически разтвор или хапче, което не леку­ва, а само симулира тера­певтично действие). Всичко започнало през май 2009 г. в Мексико си­ти. Тогава СЗО и фарма­цевтични компании обе­динили усилия.

Въпреки че имало само около сто заразени с нор­мален грип, здравните

власти алармирали об­ществеността за нали­чие на нова и опасна пан­демия. За да затвърдят твърденията си, от СЗО дори направили промяна във формулировката на пандемия. Те премахна­ли частта, в която се каз­вало, че се обявява тре­вога, когато „огромен брой хора са заболели от болестта или са умрели" и я заменили с твърдени­ето, че пандемия може да се обяви и при наличи­ето на вирус, разпростра­няващ се през граници­те, за който хората нямат имунитет.

Резултати:

Разследването на ПАСЕ показало, че до ненужна­та истерия се стигнало и заради множество про­пуски при взимането на решения как да се от реагиранащама. В ця­лата кампания липсвала прозрачност.

Фармацевтични компа­нии оказали голямо влия­ние върху изграждането на сценария за опасност­та. Това доказало разс­ледване на лондонското

Бюро за разследваща журналистика. Оказало се, че целият екип, изгот­вил препоръките за пан­демията от свински грип, е купен от големи фирми, Те били консултанти на производителите на вак­сини и получавали тлъс­ти хонорари. Затова и толкова усърдно препо­ръчвали на уплашените хора да използват анти­вирусни препарати и вак­сини. Страхът на гражда­ните принудил правител­ствата да сключат со­лидни договори за голе­ми суми с фармацевтич­ните компании за достав­ка на ваксини.

Въпреки че от СЗО зна­ели за зависимостта на консултантите си от ком­паниите, те си затворили очите за очевадния кон­фликт на интереси. Ма­нипулациите на евро­пейските здравни власти обаче сериозно подкопа­ли доверието на гражда­ните в съветите,които им се дават. Те вече се отна­сяли скептично към вся­ко предупреждение, свързано със здравео­пазване и не спазвали предписанията на специ­алистите. Недоверието им обаче може да изиг­рае лоша шега в случай, че наистина се появи опасен вирус, предуп­реждава ПАСЕ.

****************************************************************************

Д-р Атанас Гълъбов: Пандемията от свински грип е измамна

25.06.2010

Целта е да се нагнети страх, за да може фармацевтичните компании да печелят повече от продажбата на Ваксини, твърди специалистът по хомеопатия "ВИРУСИТЕ на птичи и свински грип са реални, но пандемията е напълно измислена.
Целта на тази кампания е да се създаде страхова невроза у населението и правителствата и след това да се продават лекарства. Всичко е за пари. За много пари", категоричен е д-р Атанас Гълъбов.
Той е специалист по хомеопатия и автор на 4 книги за ваксините и влиянието им върху организма. Гълъбов е убеден, че истерията около смъртоносните вируси, плъзнали из целия свят през последните години, е изкуствено създадена, за да могат фармацевтичните компании да реализират по-големи продажби. Тази теза наскоро изказаха и представители на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Според председателя на здравната комисия на асамблеята д-р Волфганг Водарг кампанията на Световната здравна организация (СЗО) за фалшива пандемия е "един от най-големите медицински скандали на века". "Предполагаемата смъртност от този вирус просто не се получи. Първите съобщения 3а този грип дойдоха от Мексико сити, огромен конгломерат, където живеят десетки милиони хора. Имаше малка подробност - тези смъртни случаи не бяха лабораторно потвърдени. По-късно се оказа, че практически много малко от тях са били причинени от вируса обобщава и националният консултант по вирусология д-р Павел Теохаров. В националната грипна лаборатория, където работи, специалистът има възможност да наблюдава пряко всички случаи на заболели от свински грип през миналата година в България.

Истерията "Свински грип" накара по-големите и богати страни да правят гигантски поръчки на тамифлу. Държави като Франция и Германия се презапасяват панически. Според Гълъбов правителствата са подведени. Обявената пандемия беше грозен конфликт на интереси, казва Гълъбов.
Най-сериозен е проблемът в САЩ, където се наблюдава т. нар. явление на въртящата се врата. "Хора, които по някакъв начин са работили за фармацевтични компании, след това са назначавани в държавни или международни организации, като Световната здравна организация (СЗО) например. Целта е да провеждат интереса на съответната компания, а не да Защитават този на цялото общество", категоричен е Атанас Гълъбов. Типичен пример според него е връзката, която излиза покрай препарата тамифлу. Формулата му е разработена от компанията "Джилийд Сайънсис". В нея акционер от 1997 г. е бившият министър на отбраната на САЩ Доналд Ръмсфелд. "Преди 10 години компанията му предоставя формулата на тамифлу на фармацевтичния гигант "Рош". Как да подценим тази връзка между политици и бизнес?
Всичко е навързано - повдига рамене д-р Гълъбов и цитира публикации на свои колеги в английския вестник "Обзървър". В материалите птичият грип е определен като истинска ракета за повишаване стойността на акциите на фармацевтичната компания "Рош". След кампанията около този вирус поръчките на произвеждания от нея противогрипен препарат само в САЩ, Япония и Великобритания възлизат на 1,4 млрд. долара. Според прогнози на друга голяма фирма от бранша през 2010 г. се очаква пазарът на ваксини и медикаменти против гриц да реализира обороти от около 4 млрд. долара.

*****************************************************************************

В условията на настоящата историческа криза, едва ли има някой, който се съмнява в истиността и актуалността на твърдението: „Cash is the king”. Ако това е вярно, значи и „Mafia is the king” защото само тя в момента има пари в наличност. Според базирания в Рим институт Eurispes, през 2008г. мафията в Италия е направила нетна печалба от 70 млрд. € при 54% марж на печалба, т.е. 54€ чиста печалба на всеки 100€ продажби (търговски оборот). Само за сравнение, най-голямата, петролна, публична компания в света Exxon Mobil Corp. e направила наполовина по-малка печалба (45.2 млрд. $).

Ще кажете, че организираната престъпност действително има много кеш, но той е „спящ”, защото съществуват силни ограничения за неговото използване (инвестиране, а преди това изпиране). Практиката обаче показва, че това не е точно така. Особено сега! Исторически и глобално погледнато, политиците винаги са имали силна връзка с мафията. За това са изписани много книги и са снимани много филми. Едва ли тази връзка е отслабнала в наши дни. Напротив, в кризи като настоящата, правителствата с лека ръка вземат непопулярни и рисковани решения, немислими по друго време. Моралът в тези решения често отстъпва пред материалните ползи. Също като по време на война. Политиците имат толкова тежки проблеми, че са готови да приемат всякаква помощ, дори от стария си и вечен партньор - мафията. (На ум сега ми идва как ФБР и ЦРУ подтикват мафията да убие великия Джими Хендрикс. Но това е друга история.) Мафията е безсмъртна. Просто едни босове се заменят с други. В условията на криза, организираната престъпност става още по-силна. Точно по това време законите на джунглата намират своето най-силно проявление. Силните са тези, които са получили (купили) подкрепата на политиците. Те „изяждат” останалите. Гръмките акции срещу мафията и засиления интерес към парите им по офшорни зони напоследък, са нищо повече от пушилка, вдигната от поредното преразпределение на криминалния пазар с помощта на политиците.

Бизнес-моделът на мафията е кешово базиран, а в капиталовата му структура няма заеми (дълг). Той е силно деливъриджнат, т.е. възможно най-стабилен и устойчив в кризисни условия.

Не само политиците обаче си затварят очите и правят компромиси с мафията. Банките също. Особено сега, когато ликвидността е въпрос на живот и смърт. Не случайно точно сега полковник Кадафи стана най-големия индивидуален акционер в UniCredit SpA. В допълнение четирите най-големи банки в Италия - UniCredit SpA, Intesa Sanpaolo SpA, Banca Monte dei Paschi di Siena SpA and Banco Popolare SC, планират да наберат повече от 9 млрд. € от правителството, като му продадат конвертируеми облигации. Обяснението е просто - това се прави заради кризата. На банките им трябва ликвидност и капиталова адекватност. Защо се вземат пари от правителството? Ами защото няма от кой друг, освен от мафията. А дали вече не са взели и от там?

На 6 май Централната банка на Италия обяви планове да затегне регулациите свързани с прането на пари. Като основание за това върховният банков регулатор посочи опасенията си, че поднадзорните му банки са занижили изискванията към клиентите си, свързани с тези регулации.

Къде мафията е най-силна? Естествено там, където е най-богата. Значи не и в България, нищо че за нас казват, че „мафията си има държава” (сигурно е вярно). Ако обаче се разгледат нещата в относителни измерители спрямо жизнен стандарт, спрямо БВП и т.н. със сигурност ще заемем едно от първите места в Европа. Следователно ако сме първи по мафия, значи трябва да сме и първи по кеш. Какво по хубаво от това, в условията на икономическа криза и замръзнали финансови пазари. Ако приемем, че мафията управлява България, то наистина можем да очакваме, че кризата няма да ни се отрази толкова зле. Друг е въпроса, какво ще стане след това. Нашите политици вече си приписват заслуги за справянето с кризата, които ги наричат консервативна фискална политика, разумна политика на доходите, адекватна икономическа политика и т.н. все умно звучащи неща. Други пък звезди, учили и работили в чужбина, за пореден път идват в България да ни оправят. Само дето този път не казват за колко дни и не дават обещания. (Това последното е нещо като нова мода или ПР сред политиците.) За съжаление обаче не можеш да се бориш срещу природните закони. Вносните експерти и те като предишните ще се побългарят много бързо. Ако ли пък не, на бегом ще се върнат там, от където са дошли.

Сигурно е, че у нас мафия има, но я има и в Европа. Другото, което е сигурно е, че мафията не може да бъде унищожена, но въпреки това, стандарта на живот може да бъде подобрен. Такива фактори като гражданско общество, свобода на словото, върховенство на закона и най-вече повишаване на образованието имат значение. Мафията у нас няма да изчезне, но може да конвергира към тази в Европа. Хората ще могат да избират да живеят по правилата, спокойно и мирно или неспокойно в редовете на мафията. Държавата трябва да направи така, че да си мафиот да е скъпо „удоволствие”, да не е за всеки, а само за най-умните, интелигентните и образованите, така както трябва да бъде за всяка законна дейност, от която се правят много пари.
Автор: Пламен Дерменджиев

*****************************************************************************

Марк Рич: Нямаше да успея, ако не давах огромни подкупи

В далечни времена в съдилищата на антична Гърция хюбрисът е бил най-тежкото престъпление (в свободен превод на български - светотатство) и съдиите не са се колебаели да го накажат. Понякога извършването на самото наказание е било оставяно в ръцете на висши сили.

"След хюбрис идва Немезис", казвали гърците, имайки предвид богинята на справедливостта, изпращана като гъска от Зевс да посети земята. Дори всемогъщият цар Крез не успял да се откупи от нея.

Но новата книга "Кралят на петрола" (The King of Oil: The Secret Lives of Marc Rich) от Даниел Аман ни разказва невероятната история как един съвременник е направил непосилното за Крез и си сготвил гъската.

Това е разказ за мултимилиардера с американско, израелско и испанско гражданство Марк Рич - изобретателя на спотовия петролен пазар и в продължение на близо две десетилетия най-търсения американски "престъпник с бяла якичка".

Биографията, написана от Аман в сътрудничество със самия Рич, е пример за това как да се отървеш ненаказан. Това е задължително четиво за бизнесмени, изправени пред федерални обвинения, и със сигурност книга, която може да разстрои до сълзи "белите якички" в затвора.

От нея научаваме как Рич убедил президента Бил Клинтън да го амнистира от тежки обвинения, включващи 51 случая на измама, рекет, търговия с вражески режим по време на заложническата криза с американците в Иран, укриване на над 48 млн. долара данък върху доходите, натрупани от нелегални петролни сделки, разклатили световните пазари в началото на 80-те години.

Смазката на тази машина - посочва Аман - са парите и връзките.

И това е само предястието към една история за алчност и преследване, от която може да ви се преобърне стомахът. Аман - бизнес редактор на швейцарското списание "Велтвохе" - омешва най-неочаквани неща: двулични вашингтонски политици, холивудски сводници, израелски шпиони, защитници на апартейда, всевъзможни африкански деспоти, ловци на глави и американски шериф, наричан Ридлър.

Че Гевара, когото Марк Рич определя като "енергичен и жизнен", също има своето звездно място.

Рич научава още в началото на кариерата си, че да сервираш кеш, а не коктейли, е най-добрият начин да спечелиш един марксист, молла или "Мосад". "Първо яденето, моралът - после", казваше Бертолд Брехт. Променя ли с нещо "Кралят на петрола" посланието на "Опера за три гроша"? Съвсем не.

"Бях изкаран най-черния дявол", ми казва Рич без грам самосъжаление", пише Аман след над 30 часа ексклузивни интервюта с него. "Познаващите стила му знаят, че той не е склонен на преувеличения. Може да има своите силни страни, но сред тях не е правенето на раздувки", допълва авторът.

Да съжалява за нещо - също.

"Каквото сме правили, го правехме легално. Правехме бизнес с Иран, Куба и ЮАР като швейцарска компания. Бизнесът ни бе напълно легален според швейцарските закони", казва Рич.

Той обяснява на автора, че е наивно да се мисли по друг начин и че изобщо не съжалява, че е посредничил в сделки с крадци и мошеници, подсладявани с подкупи за много милиони долари.

"Марк Рич енд Ко никога нямаше да успее да върти тази търговия, ако не плащаше подкупи - наистина големи подкупи", пише Аман със съгласието на Рич.

"Рич не отрича, че е давал съгласието си за тези рушвети. Те са били плащани, за да върви бизнесът, и са били също толкова големи, колкото други хора са били готови да платят за своя бизнес", продължава авторът. Така Рич оправдавал паричните стимули (с кодово име "шоколадчета"), които раздавал на бизнесмени и политици в Африка и Близкия изток.

Аман успява да накара събеседника си да признае, че е платил на бившата си съпруга Денис 365 милиона долара, за да приключат развода си. Запитан колко му е струвала раздялата с втората му бивша съпруга Жизела през 2005 г., Рич отговаря: "Не искам да си спомням." Макар "Кралят на петрола" да разказва за събития, подробно описвани и преди, авторът по свой начин потвърждава трагедията на богатството на Рич с неговите собствени думи.

Книгата е психотрилър, изпълнен с триумфиращия мрак на Марк Дейвид Рич. Няма място за меланхолия в душата на героя, когото Аман описва като съвременен д-р Фауст.

"Фауст е символ на учен, който разчупва общите представи, за да открие "какво крепи света", обяснява Аман. "Рич усъвършенства методите за търговия точно защото искаше да разчупи границите и да наруши табутата. Силата му идваше и от това, че въртеше бизнес с "дяволите на света".

"Кралят на петрола" не е толкова за петрола, а за това как умелото въртене на пари винаги е по-силно от справедливостта и е способно дори да постави боговете в унизително положение.

"The King of Oil: The Secret Lives of Marc Rich" е издание на St. Martin’s Press (302 страници, $26.99)

**************************************************************************

Бивш шеф на Интерпол осъден за връзки с организираната престъпност

Бившият ръководител на Интерпол и главен комисар на полицията на ЮАР Джеки Селеби бе признат за виновен по обвинения в корупция и връзки с организираната престъпност, съобщи Би Би Си. Предполага се, че съдът ще му даде поне 15 години затвор.

Според обвинението той е получил подкупи в размер на 1.2 милиона ранда (около 156 хиляди долара), макар да не бе доказано, че е въздействал върху правосъдието. Селеби до края не се призна за виновен, а защитниците му обвиниха прокуратурата в злонамереност и изпълняване на политически поръчки от най-високо място.

Бившият главен комисар на полицията бе задържан по подозрения във връзки с наркобоса Глен Алиоти, за когото се предполага, че е замесен в убийството на важен бизнесмен от минната индустрия.

Прокуратурата твърди, че Алиоти е изплащат внушителн исуми на Селеби в замяна на което полицейският началник гледал през пръсти на трафика и разпространението на наркотици.

През 2009г. Селеби бе отстранен от най-високия пост в полицията на ЮАР, а година по-рано напусна ръководството на Интерпол.


Ами така е. Който е евтин на подкупите, влиза в затвора. Да беше взел пример от нашите управници. Ама тези в Африка има още много боб да ядадт докато стигнат нашите по корумпираност. Само си припомнете малкото информация стигнала до нас от няколкото големи кандидат-инвеститори, които чистосърдечно си признаха, че нашите СДС-министри, но вероятно и през управлението на другите негови събратя от политическата ни партийна мафия са правили същото, искали прекалено високи подкупи дори за тях, и затова се отказали от намеренията си да инвестират тук.
Господин африканския бивш полицейски шеф навярно е имал близки отношения с нашата Веска Меджиджиева и се е облажил от париците откраднати от българските граждани.
Ами изостанала си е Африка, няма спор. И шефовете не знаят да си искат, и съдебната им система съди справедливо. Африканска работа. Но ще се научат. Нали Веска ще им предаде богатия бъларски "демократичен" опит.
Ама и този Селеби, не се ли сеща да поиска мъничко помощ от нашето момиче? Тя веднага ще оправи нещата. Кой знае, може вече да е станала милиардерка там. Да хвърли по милионче на съдиите и готово - Селебито ще е свободен. А може да го върне и на шефския стол в Интерпол. Не е рекла - не го е сторила. Има само един мъничък африкански проблем. Да не се окажат тези съдии неподкупни, че я виж я върнали в България. Ама пък нали нашия съд е най-независимия и справедлив - ще я пратят веднага в изгнание на Канарските острови. А осъдилите я съдии ще ходят всяка година по два пъти, на разноски на осъдената да я наблюдават дали си излежава съвестно присъдата на плажа.

1 коментар:

  1. Монетарните Матрици и Глобалният Монетаризъм

    http://virtuals.blog.bg/drugi/2014/12/05/monetarnite-matrici-i-globalniia-monetarizym.1319985

    ОтговорИзтриване