Powered By Blogger

Търсене в този блог

петък, 2 юли 2010 г.

Стрелбата по цивилни е стандартна процедура

US войник: Стрелбата по цивилни е стандартна процедура

Генерал Джеймс Матис: "Дяволски кеф е да стреляш по такива типове, на които не е останало мъжко достойнство"
Генералът е предложен от министъра на отбраната Робърт Гейтс да оглави Централното командване на мястото на генерал Дейвид Петреъс, който пое поста на генерал Маккристъл. Предстои кандидатурата му да бъде утвърдена от Сената.


Итън Маккорд – един от войниците, който се вижда в нашумялото видео на WikiLeaks – казва в интервю за World Socialist Website, че многократно е ставал свидетел на безразборна стрелба по иракски цивилни. Маккорд е войникът, който извади от микробуса едно от ранените деца. Два американски военни хеликоптери безпричинно стреляха по микробуса с децата, а по-рано избиха група цивилни, сред които и двама журналисти на “Ройтерс”.

Итън Маккорд с едно от ранените деца,
което пострада от атаката на щатски хеликоптер.

Войникът излезе с изявление, чрез което недвусмислено се противопоставя на войните в Ирак и Афганистан, а също така написа извинително писмо до майката на децата, която прие извинението. Съпругът на майката загина при атаката на хеликоптерите, след като с тялото си е прикривал едно от децата си.

Маккорд казва пред репортера Бил Ван Аукен:

“Имахме много безкомпромисен командир, който искаше да отвръщаме на всяко нападение със самоделни експлозиви по нова стандартна процедура. Той каза, че ако някой от нашите пострада от такъв експлозив, трябва да стреляме безразборно на 360 градуса. Заповедта беше: “Ще убивате всеки шибаняк на улицата.” Аз, Джош и много от другите войници седяхме и само се споглеждахме. Всеки от нас се питаше: “Това шега ли е? Искат да убиваме жените и децата на улицата?” Не можеш да отказваш заповедта да стреляш, защото (командирите) могат да превърнат в ад живота ти в Ирак. Така че аз и неколцина други стреляхме, но се прицелвахме по покривите на сградите, вместо към цивилните. Обаче съм виждал много пъти как някои от войниците стрелят и по цивилните, когато някъде избухне експлозив.”

Маккорд споделя, че войната е оставила у него траен отпечатък:

“Все още живея с нея всеки ден. Щом затворя очи, виждам картини от онзи случай (показан на видеото), както и много други като него. Картините минават една след друга. Спомням си миризмите. Връхлитат ме и звуците от плача на децата. Хората, които управляват тази военна машина, нямат такива проблеми. Те живеят в техните имения за по 36 милиона долара и спят като къпани.”

Източник: OpEdNews.com видеото, което Пентагона не иска да видите

Блюдолизци защитават клането на иракски журналисти и деца
07.04.2010 г.

Автор: Пол Джоузеф Уотсън

Кръвожадните нео-консерватори, които биха направили барбекю с месото на арабски бебета насред поляната пред Белия дом, стига това да е част от „войната срещу тероризма“, сега позорно се хвърлят в защита на шокиращото видео, разпространено от Wikileads. На клипа се вижда как войниците от щатски хеликоптери апачи избиват иракски журналисти и деца в Багдад, докато се смеят на гледката. Британският „Гардиън“ пише: „Новото видео с нападението в Багдад е записано на един от два хеликоптера апачи, пратени на 12 юли 2007 г. на лов за бунтовници. Сред убитите са Намир Нур-Елдин, 22-годишен фотожурналист на Ройтерс, и шофьорът му Саид Чамаг, 40-годишен. От Пентагона възпрепятстваха всички опити на Ройтерс да се сдобие с видеото, въпреки че имат право на това според закона за свободата на информацията. Джулиан Асандж, директор на Wikileaks, твърди, че екипът му е трябвало да се пребори с кодировка на клипа, направена от военните, за да може да се гледа от всеки потребител.“ Видеото показва журналистите да ходят спокойно по средата на улицата, носят триподи за видеокамери и разговарят с други иракчани, докато се готвят за снимки.
След като обявяват, че мъжете (на улицата) носят ръчни противотанкови оръжия (РПГ), пилотите на апачите започват безразборна стрелба срещу групата, а после стрелят и по хората, опитващи да спасят умиращите мъже. В микробуса на спасителите се виждат поне две деца, но това не спира войниците да направят машината на решето, докато се кискат: „Хахаха. Ударих ги.“ и „О, йе, виж ги мъртвите копелдаци!“ Единият от мъжете на земята, вероятно Саид Чамаг, е ранен и опитва да допълзи до място с прикритие. Войник от екипажа на единия хеликоптер си пожелава онзи долу да посегне към оръжие, въпреки че такова не се вижда около него – пожеланието е просто претекст на войника да стреля: „Сега остава да вдигнеш оръжие.“

До ранения мъж спира микробус и от него слизат иракчани. Те не са въоръжени и почват да носят жертвата към превозното средство, като по всичко изглежда, че се канят да го закарат бързо в болница. Единият от хеликоптерите открива стрелба с бронебойни патрони. От екипажа някой коментира: „Скивай, закова ги през предното стъкло!“ Друг му отговаря със смях. А зад предното стъкло на микробуса са две ранени деца. Не след дълго американски джип минава през едно от мъртвите тела. Пилотът на единия хеликоптер казва с неприкрито задоволство: „Май току-що сгазиха един.“
Това видео се появява в същата седмица, когато се разбра как американски войници първо са изваждали куршуми от телата на жертвите си, за да покрият некадърно проведена акция в Афганистан, след което са лъгали своите офицери за случилото се. Сред жертвите на „инцидента“ са невинни граждани – две бременни жени, едно младо момиче, полицейски офицер и неговият брат. Както показва и новото видео, такива ужаси се нижат ден след ден и могат да изпълнят цял каталог с безразсъдните и непровокирани блудства и жестокости, на които са подложени невинните иракчани от инвазията им през март 2003 година до днес.

Някои войнолюбци – хора като Брет Макгърг, подставено лице на CFR (Съвета за чуждестранни връзки) – обвиниха слабата видимост за нападението от видеото, като признаха трагедията в инцидента. Други обаче безсрамно обвиниха самите жертви. Макар от Армията на САЩ официално да признаха, че мъжете не са носели ракетомети, авторът Ед Морисей от Hot Air твърди, че иракчаните са избити, тъй като насочвали РПГ към американските хеликоптери. „Трудно е да си представим друга причина някой да носи РПГ по това време и на това място. А именно това е била заплахата, която военновъздушните сили на САЩ са имали за цел да намерят и унищожат, което е и причината хеликоптерите да избият всички членове на групата“ – разправя небивалици Морисей и лъже безочливо за същността на събитието.

В статията на „Гардиън“ е споменато как „някой от екипажа на единия хеликоптер казва, че един мъж от групата стреля. Но видеото показва, че няма никаква стрелба, нито дори насочване на оръжия. Мъжете са видимо спокойни.“ Хората се разхождат спокойно по средата на улицата и изглеждат невъзмутими, че два хеликоптера апачи прелитат над тях. Ако се канеха да атакуват хеликоптерите или американските войници в района, нямаше да ходят като на следобедна разходка и да си говорят спокойно по мобилните телефони, а щяха да се укрият във или сред околните сгради. Мъжете видимо са спокойни и не проявяват признаци на агресия – нещо напълно обяснимо, ако не забравяме факта, че това са журналисти, готвещи се за филмово интервю. Или както пита директора на Wikileaks, Джулиан Асандж: „Как може някой да е толкова спокоен, ако е враг на САЩ и носи РПГ, докато над него прелитат два апачи?“

Но на Морисей не му стига това, че защитава палачите, избиващи през смях невинни хора и деца. Този автор има нахалството да оправдава и последвалото клане на смелите граждани, опитали да спасят умиращите жертви. Той пише:

„Друго обвинение е, че американските войници са избили спасителите, направили опит да изнесат единия от журналистите извън района. Но на видеото се вижда, че тяхното превозно средство няма никаква маркировка на машина, свързана със спасителни операции, а мъжете, които излизат от нея, не носят униформи, които да ги идентифицират като спасители. При такива операции, особено в гореща терористична зона като Багдад през 2007-а, това превозно средство правомерно може да бъде разглеждано като терористично и да представлява оправдана цел за американските войски. Те може и да не са били въоръжени, преди да бъдат застреляни, но истината е, че от хеликоптерите не са им дали шанс дори да опитат – войниците са обучени да правят именно това. Не е нужно войниците да изчакват някой да насочи срещу тях РПГ-то и да стреля по хеликоптера или по някое от подкрепленията, които вече са навлизали в района.“

Отново цялата изкривена логика на Морисей е основана на предпоставката, че мъжете са носели ракетомети. Това беше официално опровергано от майор Шон Търнър – говорител на централното военно командване. Ако някой твърди, че пилотите на апачите са объркали камерите с ракетомети, е едно нещо. Но Морисей продължава да настоява, че камерите са били РПГ-та, за да оправдае касапницата, въпреки че е потвърдено от най-високо равнище, че мъжете не са били въоръжени – те са били журналисти с триподи и камери с дълги обективи. Sky News съобщава: „Разследването на военната комисия заключи, че това „РПГ“ всъщност е било вариообектив, а камерата е приличала на АК-47 (автомат Калашников).“ Описанията на Морисей, че жертвите са били „терористи, които са били обезвредени“, са в пълно противоречие с факта, че жертвите са цивилни хора, журналисти и деца.

За да илюстрира сляпото отрицание и самозаблудите, с които се обличат нео-консерваторите, щом се заемат с оправдаването на военни престъпления, един читател на Hot Air дори твърди, че цялото видео било фалшиво. Явно не го притесняват фактите, че даже Армията на САЩ признава неговата автентичност, както и това, че от Пентагона с години опитваха да попречат на неговото разпространение. Читателят Cr4sh Dummy пише следните нелепости: „Това има всички белези на някоя тъпа Холивудска продукция. Репликите на войниците звучат като по сценарий, а военните наземни машини не изглеждат като истински. Моето заключение е, че това несъмнено представлява рекламен клип за някой глупав антивоенен филм, основан на истинските събития.“

От самата централа на Армията признават, че видеото е автентично, но това сякаш не е достатъчно за трагично безумните „фенове“ на Мишел Малкин (Малкин е една от собственичките на сайта Hot Air – бел. Стопанина). Това напомня за случая, когато Малкин истерично твърдеше, че видеото, на което се виждаше как американски войник хвърля кученце в пропаст, било фалшиво, а кученцето било плюшена играчка. Нека я цитираме: „Гледайте внимателно клипа. Кученцето не мърда. За мен е ясно, че или вече е мъртво, или е плюшена играчка. Звуковите ефекти от джавкането може би са дублаж.“ Войникът, който хвърля малкото куче от скалата, е Дейвид Мотари – той беше уволнен от армията заради това съвсем реално провинение, а другият пехотинец се размина с дисциплинарно наказание. Малкин не оттегли нелепите си твърдения, че кучето било играчка, даже когато Армията призна и за това извращение.
В друг текст от сайта на Малкин авторът преповтаря лъжата, че „видеото показва въоръжени бунтовници, нападащи или готвещи се да нападнат американските войници“ – нещо, с което не е съгласен нито един анализатор. Но авторът бърза да възхвалява убийствата, извършени от пилотите, и дори атакува Wikileaks, че са разпространили видеото: „Това е повече от глупаво, те са злодеи.“ Според автора да разкъсваш на парчета семейни мъже и деца е напълно приемливо, докато да показваш клип на същото нещо, било „злодеяние“. От коя адска дупка изпълзяват тези чудовища? Насочвайки своята язвителност към смелчаците, които опитват да спасят умиращите, блогърът заявява: „Те са тъпи. Невинни, но тъпи. Просят си да бъдат убити.“ В останалата част от статията читателят е убеждаван, че камерите и триподите са РПГ-та, въпреки че по времето, когато излезе тази статия, вече се знаеше (и то официално), че това не е вярно. Знаеше се още, че жертвите са Намир Нур-Елдин, фотожурналист на Ройтерс, и шофьорът му, който също е работел за агенция Ройтерс. Жертвите не са никакви терористи с ракетомети.

Простащината на Малкин и нейната пасмина не се изчерпва само в защитата на хладнокръвни убийци, но и в това, че умишлено премълчават неприкритото удоволствие на войниците от убийствата на невинни хора. Пилотите се смеят и злорадстват, а както отбелязва и Асандж, „поведението им е сякаш играят на компютърна игра. Когато Саид пълзи и очевидно е напълно безпомощен, тяхната реакция е – хайде, пич, искаме да те убием, само вдигни някое оръжие… Това звучи като желание за повече точки от по-голяма бройка на убийствата.“

Ако не броим опитите за объркване на читателите и самозаблудите, нео-консерваторите и техните блюдолизци нямат с какво да защитят крещящата проява на диващина от видеото. Взривяването на микробуси с малки деца заради едното удоволствие не може да бъде обяснено от кръвожадните читатели на Малкин. Но ако съдим по коментарите им, много от тях биха подкрепили идеята на поляната пред Белия дом да бъде направено барбекю с месото на арабски бебета. Сещате се – така ще „изпратим послание, че ставаме безмилостни към терористите“. За главорезите и техните блюдолизци целите оправдават средствата. (В случая целите и средствата са едно и също, убийства заради самите убийства – бел. Стопанина.)

Нео-консерваторите ще направят и невъзможното, за да защитят или да омаловажат необузданите актове на жестокост и диващина. За тях „подкрепата на нашите войници“ означава и защита на хора, които избиват деца и малки кученца. Тези хора са напълно лишени от каквато и да било човешка емоция. А по тази причина са принудени да измислят заплетени теории или да поддържат откровени лъжи – това е единственият начин да бъдат „обяснени“ действия, които пасват на всяко определение за военно престъпление.

* * *

Източник: Prison Planet

Бел. Стопанина: Промених леко оригиналното заглавие на статията, като замених думата думата „нео-консерватори“ с „блюдолизци“. В статията става дума преди всичко за блюдолизците от медиите и „независимите“ блогове, обслужващи нео-консерваторите в политиката. Пропуснах подзаглавието, в което се напомняше един от предишните хитове на Мишел Малкин – идеята на продажната журналистка американците от арабски произход да бъдат пратени в концентрационни лагери.

*****************************************************************************

Помните ли как миловидният "българин", Соломон Паси се просълзяваше когато бе завършил делото на живота си – да изпълни успещно своята част от сбъдването на пророчеството на пророка Алън Фостър Дълес - велик гражданинин на великата държава на соломоновите благодетели. Тези соломонови сълзи разплакаха толкова български майки (и милиони други по целия свят) загубили синовете си във войните в които Соломон вкара България, да защитава чужди престъпни икономически интереси. Българската печалба от всичко това!?! - само загуба на няколко милиарда долара до този момент от демонстрирането на българската ВОЕННА МОЩ по различни кътчета на света, без косвените загуби. А тези прахосани, изцедени от българските граждани милиарди, можеха да осигурят още живот на мъчително отишлите си от този свят болни, които биха могли да бъдат излекувани; умрелите от глад, които също мжеха да бъдат нахранени и да живеят; загиналите от студ пенсионери и деца, които можеха да бъдат стоплени и да се радват още дълго на живота... Но Соломон и нему подобните гледат на света с други очи. За тях убийството е удоволствие и гордост, а смъртта - повод за празник.
За Соломон, Симеончо и хилядите техни съратници и съзаклятници в унищожаването на България и българите, от абсолютно всички представени сили в пъстроцветния ни политически небосклон, няма защо да говорим. Те са просто някакви жалки български граждани, но не и част от истинския и достоен български народ. Тези нищожесква които нагло ни мамеха, говорейки ни тихо, спокойно и сладко, можем да ненавиждаме, но ние се срамуваме от тези в които вени тече българкса кръв. Те са истинския срам за Левски; за Ботев; за всички нас; за България.
Нека не ме обвиняват соломонолюбещите за моите думи. Нека не ми се сърдят монархистите любещи Сакскобурготски, който преди години красиво и сърцераздерателно, най-долно, както приляга само на царска особа (нали помните още подвизите на братовчед му), ни излъга, че нищо нямало да иска от родината си България – нито земи, нито гори, нито резиденции... Думите ми за тези нищожества не са лъжливи и недостойни като техните, а произлизат от фактите и логиката, а не от някой болен мозък на свръхалчно същество смятащо се за превъзхождаш всички останали хора, човек, но притежаващо уши и очи, които чуват и виждат избирателно, а не жестоката реалност от неговите дела, в чиито гърди тупти „състрадателно“ лоено сърце, същото като на тези, които правят войните не за да помогнат на някой народ, а аз да обслужат нечии икономически и политически интереси.
Ето, тези зверства за които четем и виждаме на запис, са резултат и от действията и подкрепата на тези болни мозъци наречени:"български демократични политици". Но кадрите не са част от американски екшън, това е реалният ужас на който са подложени всекидневно невинни гражадни. Те са опитните беззащитни зайчета, на тежковъоръжените ДЕМОКРАТИЧНИ ловци.
Къде е Бог? Защо допуска този ужас?
Нека опитаме да спрем играта на която си играят някакви лумпени и да сътворим от ужаса на днашното безразсъдно и сатанинко време, едно ново общество, едни нов добър и справедлив свят за всичи човеци.
Аз съм готов за това и чакам само вашето желание да го направим.
Събудете се българии!
Нека изгоним дяволите настанили се в управлението на държавата ни.
Нещата се променят твърде бавно дори и при добрите намерения на сегашното ни правителсвто. Но ако се вгледаме по-внимателно, можем да забележим, че и сегашната власт, невинаги застава на страната на справедливостта и се грижи за интересите на обществото. Все още лобистките интереси на алчния бизнес си пробиват път към парламентарната зала и министерските кресла. Ето защо е нужно организираното гражданско общество, за да вразумява и държи под обществен контрол, самозабравилите се политици.
Искате ли ДЕМОКРАЦИЯ, но истинска такава? Ами, ако искате какво тогава чакате? Народовластие без участието на народа се нарича тоталитаризъм, пък ако ще и да го украсяват с чуждите думички: демокрация, парламентарна република, пазарна икономика... Не, това си е тоталитаризъм до мозъка на костите.
Имаме право да гласуваме, да псуваме, да бъдем защитавани когато вършим престъпления... но стига да не засягаме интересите и личността на силните на деня. Демокрация?!? Не. Това е лъжедемокрация и заробване.
Моят глас се губи в ДЕМОКРАТИЧНАТА практика за купуване на гласове на политическите избори; екскурзионно гласуване; фалшификация на данните от гласуването; договорките между силните партии... Това не значи ли, че правата ми за гласуване са буквално отнети?
Аз искам да дишам чист въздух; да ям истинска храна; да пия чешмяна вода незамърсена от канализацията на новобогаташи построили си палати във вододайните зони и вливаща се в питейните язовири; да се движа без страх по улиците; децата ми да играят на воля в градинки и паркове без да бъдат дебнати от нароилите се педофили; от отвличания и продажба в чужбина, включително и за да им бъдат взети органите за трансплантация на богатите но болни чичковци; да не ги мачкат бесни и пияни шофьори възползващи се от демократичната си свобода; да не бъда мамен от всякакви енергоразпределителни дружества, топлоцентрали, банки, застрахователни компании, различни други частни фирми; да имам достъп и получавам реална информация за случващото се в държавата, от властта и обществените медии; да получавам нормални услуги и защита от съответните държавин институции, завзети от протежета на политическите партии...
Имам ли всичко това? Предполагам, че повечето граждани желаят същото като мен. Тогава имаме ли демокрация? Кое тогава наддалите на тегло политици наричат ДЕМОКРАЦИЯ? Много граждани на САЩ, Канада и др. водещи "демокрации", както и българи живеещи там, заявяват категорично, че пълна демокрация има само за богатите!!! Явно българските политици са си внедрили точно демокрация от този тип.
Е, какво ще кажете мои събратя, да вземем ли да ги лишим от тази тяхна "демокрация" и ги накажем с истинска, реална такава, която да е за всички български граждани?

Няма коментари:

Публикуване на коментар