Powered By Blogger

Търсене в този блог

сряда, 15 септември 2010 г.

Безплатна храна за всеки българин

Тук ще направя предложение как да си осигурим БЕЗПЛАТЕН ОБЯД (разбира се, не само обяд, а и закуска, и вечеря).
Но първо нека видим какви са част от ползите от този безплатен обяд.
Във всеки квартал ще изградим кухни в които ще се приготвя прясна, качествена и здравословна храна по рецепти на диетолози, съобразена с нуждите на всеки човек. За страдащите от различни заболявания ще се приготвя съответната храна по изискванията на специалистите. Подробности относно кухненските работници и другите съпътстващи дейности по набавянето на хранителните продукти и отчета ще разгледаме в друга тема. А иначе контролът ще бъде постоянен и сериозен. Целият процес по приготвянето на храната ще може да се следи по интернет чрез поставени камери в кухните. Хигиената ще е безупречна и много по-висока от тази при приготвянето на храната в домашни условия.
Освен спестяването на време, грижи и труд за пазаруване и приготвяне на храната от българските домакини, които няма да плачат вече над лука, да белят чесъна, мият, пържат, изгарят ръцете си, търкат загорели тави и тигани, загарят храната, забравят включени електрически и газови котлони и т.н и т.н., поради производството и потреблението на едро, ще се намали и отделянето на отпадъци и замърсяването на природата, както и разходът на енергия за приготвянето на храната, а тя ще е много разнообразна и вкусна, и винаги прясна и топла, което в домашни условия е почти непостижимо. Спестяването по някой друг час дневно на българската домакиня ще се съпровожда и с освобождаването на мъжете от грижата за приготвяне на зимнина, затварянето и варенето на буркани, поправката на повредени електроуреди... Общите ползи за всяко семейство ще са значителни и благотворни.
Нека спомена и за един изключетелно важен за всички граждани и потребители на хранителни стоки момент – безупречната хигиена и опазването на продуктите от вторично замърсяване след производството. Да вземем наприер хлябът, без който не можем. Да приемем, че всички български хлебопроизводители са загрижени за здравето на потребителите и приготвят хляба не от нискокачествено, фуражно зърно, гранясало и червиво брашно (случват се и червиви хлябове да ядем поради безкрупулността и алчността на бизнесмените), различните бои, химически „подобрители“, и още безброй тайни вещества увреждащи здравето на човека, а от най-доброто брашно и по най-съвършената технология. Хлябът в хлебозавода е в отлично състояние, но... Какво става после? Идват товарачите. Наблъскват хлябовете в немного добре пъддържаните камиони и ги разкарват по магазините. Нека и тази дейност приемем за безупречна макар да наблюдаваме съвсем друго нещо. Но ето, че в магазините много често хлябовете се нахвърлят където се намири място, а услужливата продавачка ви подава добре опакования хляб!?! Но този хляб вече бъка от безброй зарази!!! които с усмивка предаваме на децата ни. Няма нищо чудно. Кой е виждал продавач да си мие ръцете? Банкнотите спорес специалистите са най-мръсното нещо до което се докосва човекът. Те минават през безброй ръце, които често са били твърде мръсни или хората които са ги държали са били заразно болни. А продавачът по цял ден пипа тези банкноти и монети, като едва ли си мие ръцете и дори когато обядва. От друга страна сред множеството купувачи винаги има и по някой болен, който е достатъчно да кихне...и по опаковката на хляба и на всички други стоки, сред които и незащитени пасти и закуски, които купуваме на децата, вече се размножават болестотворните организми. Ние докато пренасяме хляба и другите закупени продукти също ги снабдяваме обилно с нечистотии. При едно отваряне на вратата, от дръжката която е докосвана от стотици други знайни и незнайни граждани, по ръцете ни полепват безброй бацили. Преди да седнем да обядваме си измиваме ръцете, но...после хващаме опакования хляб за да го извадим и ето че ръцете ни отново са мръсни. После се чудим защо децата са все болнички. В големите супермаркети нещата не са по-различни. Момченцата и девойките зареждащи щандовете понякога не се сещат да се измият след посещение на тоалетната. Някои купувачи преди да си изберат хляб старателно опипват и преместват голяма част от тях. Един болен да кихне, и ето че отново болестта е на масата ни. Всичко това ще се избегне когато прекъснем твърде дългото пътешествие на хляба и другите хранителни продукти от производителя, до нашата маса.
Но нека минем към изясняването на заглавието което поставих.
Да, споменах за БЕЗПЛАТЕН обяд. Съвсем кратичко ще опиша един от начините за осигуряване на безплатната храна, макар че всеки би могъл да си позволи, и да си плаща храната, която ще струва точно толкова, колкото и приотвената вкъщи. Все пак разнообразието, и на следващия етап от успешното реализиране на тази много положителна за всяко семейство услуга, осигуряването на такива продукти, каквито малко или никое българско семейство не е и подозирало за съществуването им не би могло да се постигне от никоя домакиня. Консумацията на всякакви екзотични плодове и зеленчуци ще стане ежедневие за всеки българин. Информация за търговските взаимоотношения с нашите пратньори от целия свят не е за в тази тема и ще ги обсъдим друг път.
Всъщност нека информацията за безплатен обяд бъде на друго място за да не се разводняват много нещата. В темата за печеленето на пари ще откриете и конкретния начин за лесното и неотнемащо много време изкарване на нужната сума за ежемесечното изхранване поне на един човек.
А защо въпреки вложения труд за приготвяне на храната, тя ще бъде не по-скъпа от набавяната и приготвяна от всяко домакинство, няма смисъл да обяснявам. Или все пак да кажа какво мисля?!?
Ами един готвач е учен как да приготвя вкусна, качествена и добре изглеждаща храна. Това е прекрасно, но само дотук. Този готвач при капиталистическото общество бива нает от бизнесмен. Този бизнесмен обикновено няма понятие от бизнес и икономика, но по един или друг начин е „спечелил“ парички и решил да ги вложи в бизнеса с търговия, производство или ресторантьорство. Но да приемем, че въображаемият бизнесмен е завършил отлично своето образование по икономически науки и...какво да очакваме сега?
Смятате ли, че някой добре обучен в университетите, не само у нас, а и по света, е обучаван как да се грижи за интересите на потребителите? Той е обучаван само как да печели при всякакви обстоятелства. Затова нашият виртуален бизнесмен, наема най-добрия готвач и му излага своите изисквания за да бъде назначен на работа. А какво сямтате, че бизнесменът е казал на готвача? Сигурно да приготвя храните само от качествени продукти и да не се скъпи в грамажа? Е, тук който каже, че е казал точно това, значи не разбира от капиталистически бизнес. Капитализмът изисква от бизнесмена да прави, струва, но да извлече най-бързо, най-висока печалба от това, което върши. Ясно е защо 20 години бяхме тровени, нали?
Е, точно това, ние, българските граждани ще променим. Ще започнем да се грижим сами за здравето и интересите ни, щом държавата, ръководена от нашите любими политици, отказва да върши в полза на обществото. Знаем, че политиците, не само в капиталистическия свят, мислят единствено за интересите на бизнесмените и разбира се за личните. Всички мерки предприемани от управляващите са така замислени, че да дадат възможност на определени иконимически групировки да крадат, мамят потребителите и да избягват плащането на данъци. Тези ДДС-та, субсидии, квоти, офшорни зони и т.н., са дело на политици и бизнесмени и са против интересите на обществото. Който не може да разбере това, явно не обича да разсъждава много, а разчита да бъде управляван по най-добрия начин.
Аз предлагам на българите, а и на цялото човечество, да се откажем от „привилегията“ да ни управляват без да ни зачитат. Нека започнем да се самоуправляваме, за да бъдем конкурентни на тези които ни управляват цял живот.
Настана време да се обединим и да започнем да управляваме управляващите ни. Това е демокрацията или народовластието. Сегашното „демократично“ управление, е, партиен, недемократичен тоталитаризъм.
Нека извоуваче свободата си за себе си и за децата на България!
Днес всеки има право на избор: да бъде безправен роб, болен, беден и без бъдеще, или да бъде свободен, здрав, богат и щастлив.
Направете своя избор!
Очаквам тези избрали второто да се обединим и отвоюваме свободата и благополучието си.
Бог да пази България!

Мислех да открия нова тема, но прецених, че няма смисъл от повтаряне на нещата. Има неща с които е нужно да се съобразяваме, за да можем да бъдем достойни съперници на тези които властват над всички нас. В днешното общество, при създадените условия и правила е грешка да прилагаме християнското смирение. Българите вече повече от 20 годни си подлагаме ту едната, ту другата буза за да ни шамаросват всякакви изроди, политици и бизнесмени. Време е да сменим тактиката и да отвърнем с достойнство, макар да използваме техните мръсни номера срещу им. За да се избавим от Злото, това няма как да стане ако му поднасяме в смирение всекидневно по печено агънце, руйно винце и млада мома за да му покажем колко сме добрички и великодушни. Когато към Злото се отнасяш с добро, то силата му се усилва все повече. Макар християнството да ни учи точно така да се грижим за Злото, то истината е друга. А и християнството не е това християнство което се е зародило някога, то е използвано от хора като днешните политици и бизнесмени, които са променяли неведнъж през вековете ценностите и принципите му според собствените си нужди. Това да си смирен, да тъпиш обидите, несправедливостите и робското отношение, но да почиташ господаря, не вярвам да го е одобрявал Иисус Христос. Днес ние българите почитаме господарите ни политици и изпълняваме капризите им. Търпим ги. Оневиняваме ги винаги, макар да виждаме как ни грабят и експлоатират, а те живеят в разкош. Но нали сме разделни от политиците на комунистически и капиталистически привърженици и единственото ни право е да псуваме чуждите, а да си затваряме очите за престъпленията на своите. Ето това трябва вече да променим. Стига сме се делили. Това отслабва народа и дава сила на престъпниците да властват над нас. Те живеят охолно и си пекат задниците по морета и океани по целия свят, а ние им осигуряваме тези благинки.

Ето един начин как всеки може да си осигури безплатна храна:
Както вече споменах няколко пъти,след като регистрираме организацията, изградим сайта който ще ни свързва и започнем да диктуваме дневния ред на обществените и държавни дела у нас, ние ще изградим кухни и столови във всички селища на страната със съдействието на държавата, ЕС, от други места и със собствен усилия. Има различни начини за постигане на всичко това.
Който желае може да си носи храната вкъщи или пък да яде в бъдещите столови.
Организацията на работа и всичи финансови и трудови въпроси ще уточним заедно когато имаме готовност. Сега ще дам идея как използвайки част от спестеното време за пазаруване, готвене, миене на посудата, всеки може да си осигури ежемесечните хранителни нужди. Разбира се, че можете да обучите и бабите ви да вършат тази елементарна дейност, като си спестите едночасовото стоене пред компютрите. Ако използвате два-три или повече компютъра и си осигурите интернет връзка от различни доставчици, може да осигурите храната на цялото семейство. Който се чуди какво да си прави парите и няма нужда от тази допълнителна помощ ще плати храната си, която ще струва толкова, колкото и ако си я приготвя сам, но във втория случай с цената на много загубено време. Като казвам храна, имам предвид истинска, екологична, приготвена с вкус в изключителна хигиена и в количество и качество каквото малко българи днес могат да си позволят.
Тъй като все още не сме създали организацията на българското гражданско общество, не сме подготвили нищо по организацията, финансирането и осъществяването на услугите, които ще бъдат от голяма полза за всички българи, ще проведем експеримента за подпомагане на семейния бюджет и освобождаване на жените от робския труд по ежедневните грижи за осигуряване на храната за семейството, като засега вместо изкараните пари да отиват за приготвянето на най-качествените и вкусни гозби, всеки ще си ги харчи както намери за добре.
Накратко работата ще се състои в следното:
Всеки ще си направи регистрация в Google AdSense, открие Pay Pal сметка и ще направи регистрации в колкото желае сайтове, които ще използваме по най-добрия начин за да осигуряват минимум средствата нужни за осигуряване изцяло на храната на един човек. С времето ще увеличим доходността от сайтовете и използвайки и други начини, като с минимални усилия осигурим изхранването на цяло семейство без харчене на доходите от трудовата дейност.
Всеки желаещ да положи малко усилия и се възползва от общите действия на всички за увеличаване на доходите на семействата и помогне дори на държавата с осигуряване на допълнителна валута за функциониране на българската икономика, нека първо ми изпрати на електронната поща известие за неговата готовност да се вклучи в този експеримент. За предпочитане е да не описвам с подробности какво точно трябва да се прави, защото една много мощна и всесилна, но и мамеща гражданите корпорация, която с времето ще уличим в непочтенност и измама на хората от които печели, и дори ще я принудим сама да фалира удавена в океана на своята алчност, при всички случаи ще бъде против нас.
Моля да се отзовават само отговорни и честни български граждани, които ще се отнесат сериозно и редовно ще дават с труда си своя принос към цялата общност, от което ще се възвърнат многократно и позитивите. Без равностойното и усърдно участие на всички не можем да постигнем положителните резултати които искаме. Разчитам на морала и честността на всеки българин. Това което ще правим е в полза на самите нас. Политиците са ненаситни в кражбите си и никога няма да престанат да го правят. Няма смисъл да казвам и за бизнесмените. Почти всички политици развиват и свой бизнес. То и кога ли България е била управлявана от истински политици от началото на миналия век до днес, ако изключим Тодор Живков, който е нямал бизнес и затова се е грижил за интересите на народа? Ако не беше Съветският съюз, в нашата родина щеше да има още тогава демокрация. Но какво да кажем за днешното време, когато България е по-зависима от САЩ, отколкото преди от СССР. Всички българи трябва да се осъзнаем и да се опитаме да използваме силата на единното общество срещу безпощадните и безбожни господари. Тогава няма да бъдем нито най-послушната братска страна на СССР, нито днешното жалко и унизително положение като вярното домашно кученце на САЩ. Ще направим страната ни рай, като започнем от най-малките неща, както мравчиците носят песъчинка по песъчинка, но могат да изградят ограмен мравуняк. Така и ние ще започнем от малкото, но накрая ще изградим истинско, богато и демократично общество.
От известно време правя някои експерименти, за които ще прочетете в статията: „Как лесно да печелим много пари от интернет“ - защото е по-добре да съм сигурен в това, което ви казвам, а не да цитирам нещо което съм прочел или чул от друг. Често в интернет някои хора си рекламират свои неща като пишат хвалебствия, все едно, че ги пише някой много доволен потребител за предоставяните услуги. Затова примерите от първа ръка са най-достоверни и ще продължа да експериментирам въпреки многото време което ми отнема това.
В горепосочената статия ще намерите информация за това как да се свържете с мен и да си изберете сайтовете от които да печелите.
Очаквам да ми пишат добрите, честните, достойните българи, които искат да помогнат на себе си, но и на нашата изстрадала и грабена страна от всеки докопал се до властта престъпник.
Подкрепете петицията за да можем да създадем по-бързо необходимите предпоставки за изграждането на силното гражданско общество и неговият голям и глобален бизнес, като се оттървем от всички онези, които днес смучат от обществото за да трупат трилиони и да правят войни по света.

Няма коментари:

Публикуване на коментар