Powered By Blogger

Търсене в този блог

сряда, 30 юни 2010 г.

За тегобите на Волжските българи

Мисля, че всеки интересуващ се и образован българин е добре осведомен за проблемите, несправедливостите и жестокостите на които са били подложени голяма част от етническите българи от съветската власт, убивани, разселвани и претопени вече сред местното население, затова е по-добре да видим как живеят наследниците на волжските българи.
Помествам превод направен с автоматичен преводач. Мисля, че пак добре се разбира. Оригинала на английски може да прочетете тук


Жалба
За обявяване на недействителност на недопускане на нормативни актове :

1.Температурата указ на СПК ( Съвет на народните Comissars ) и ACEC ( All- съюз централния изпълнителен комитет ) на RSFSR ( Руската съветска социалистическа република федерация ) на 27-ми май, 1920 година за " Татар автономна съветска социалистическа република "( TASSR ).

2. Резолюция на Политбюро на ( Централния комитет на Руската комунистическа партия ( болшевики ) CCRCP ( б) от 26-ти януари 1920 за организация на Татар република;

И двете са относно името на създадената република " Татар " .

Ако е известна че с постановление на правителството на Руската болшевишка (СПК RSFSR ) от 27 май 1920 " На автономна съветска социалистическа република Татар "от една страна от бившия Казан провинция земи на Татар автономна съветска социалистическа република ( TASSR ) бе създадена. Своевременно елементи на името " автономна съветска , социалистическа " са били премахнати като неверни към реалността .

Сега тази република се нарича "Република Татарстан " (RT ). Основният смисъл, че е на татарски Република, правителството на татарите , се запазва.

По този начин в обществото становището се оформя , че " Татар - Татарстан "съответства на родния име на автохтонния населението на републиката, а именно: казанските татари .

Но в това отношение от това е, че , освен това, че случаят е точно обратен . На местното население на съвременни RT до 1920 нарича себе си " Bolgars "и , следователно, те никога няма да бъдете съществувала държава Татар в землищата Казан провинция , никога в своята история . В името " Татар " бе дадена на Република от дрехата на болшевиките от Русия с единствената цел : да наложи със сила на псевдоним " Татар "на Волга Bolgars . Значи, това е една команда от Обожава доколкото всеки Болгар да се нарича както си Република е кръстен . Силата на държавната власт се използва за промяна на хората име , за да се приложи един официален статут на псевдоними на "народен затвор "-" татари "и да наруши националното съзнание на руския народи. Следните материали, потвърждава това.

Добре известно е, че Татар република е организирана от комунистическото правителство на Ленин (по онова време Ленин е бил председател на СПК RSFSR ). " На 26 януари 1920 г. политическите Бюрото на Централния комитет на Руската комунистическа партия ( болшевики ) е изпълнила положително на проблема с организацията на Татар Република " . (От книгата : историята на татарите република. Под редакцията на д-р на списъка Sc . M. К. Mukharriamoff , Казан Tatpublishing къща , 1973 , стр. 134).

" На 2 февруари 1920 г. в неговия доклад за първата сесия на ACEC за работата на Sovnarcom В. И. Ленин заявява: "Ние даде автономия на Република Башкирия на . Ние сме за създаване на автономна република Татар ... " (виж по-горе книга, p.134 )

На 27-ми Май 1920 год. V.I. Ленин и председател на ACEC на RSFSR M.I. Калинин подписа указ за създаването на Татар АССР . Но има един въпрос какви са били причините за извикване на Република Татар ?

Въпреки, че е налице Едва ли някой , който ще постави този въпрос на себе си. Както беше споменато по-горе , отговорът на този въпрос беше направено и ние знаем, че още от детството и училището години. А именно : Руското правителство на Ленин име нашата република Татар , тъй като се организира от мястото , на територията на бившата Татар -членка - на Казан ханство и като национално - държавна организация на хората, татарски . Че е ние смятаме, че вярно на призива на Република от името на автохтонния народ, , които живеят тук и (или ) по името на държавата , която е съществувала по тези земи / и в действителност , основните причини за определяне на имената на държавите, цял свят служат тези аргументи . ( Съществуват и по-малко използвани знаци , а именно Geographic: Трън кавказката република, чистач република, Република " Идел - Урал , САЩ и така знаци, но това не е нашата тема ").

В нашия случай ние Ясно, с Татар република, в заглавието му се намира на етнонима , че е родно името на народа . Това означава, че в момента на определяне . Заглавието на Държавната там трябва да са били налице . Следните факти:

1. Съществуването на организация членка на същите имена (т. е. Татар ) на земята преди революцията октомври. Пример: преди октомври не е на Руската империя , по-късно руската република ( RSFSR ) беше организирана .

2. Съществуващи ( живеещи в този момент ) на тези земи на природата, аборигени хора , които наричат себе си татари . Пример : дневна Belorussians на тяхна територия е причина за свикване им Република Беларус ? Чрез историята се Не знам на белоруски организация членка. Същата ситуация се извършва с башкирски АССР , чувашите АССР , Mordva АССР и други подобни.

Липсата на първо причина в действията на руското правителство е очевиден : за момента на създаване TASSR не са съществували държавната система с елемента " Татар " . Търси дълбоко в историята един едва ли може да намерите на река Волга , особено по отношение на земите на съвременен Татарстан и бивш Казан провинция , всяка държава, която нарича татарски . Известно е, че Болгар -членка, на Волга бе премахнато през 1552 и земи са били заловени от държавни Москва. Документите доказват, че : " През пролетта на 1487 със заповед на Иван III огромна армия, която е voivods и Mokhammed - Амин е изпратено до Казан, ... след 50 дни обсада " Казан предадено . Хроника писано: В 6995 ... Болгар Казан града е взето . За първи път в руски ръце войски, в тържествата в Москва започна : камбаните звънели, публични молитви , религиозни шествия награждаване и предоставяне на болярите бяха проведени . В протекторат на Москва голяма Княжество над Казан ханство е създадена . ( Из книгата "История на Казан I - Казан , зебло . Издателска къща - 1988 , р 48) ,

и " Иван III взе титлата на Болгар принц " . ( Историята на TASSR , P 33)

Руски летописи особено това на Nikon , написана през 1530 година от митрополит Даниил Riasantseff , постоянно използва да се говори за генетична отношения между бившата Bolgars и в днешно време Kazaners . Неговото значение, че великият княз Василий III, съгласно когото в началото на XVI век на Kazaners съгласуван с руски протекторат , възстановени в ранг си на Болгар принц прие на първо място от Иван III в 1487 година . (История от Казан , P 41).

Тази титла беше са запазени следи от руските царе До 1917 година . ( Khalikoff A.Kh. " Кой сме : Bolgars или татари ? "- Казан : публикуване . Къща " Казан " , 1992 г., стр. 15 ).

(В XX век за denominating Волга Болгар формата на " българите " е в предпочитания така че за да се различават от Дунав Bolgars . Следователно понятието за Волга Bolgars и българите са равни. )

Руски летописи До края на 16 век мисълта Казан , а населението му се Bolgars . Така в Tall за един честен живот на Цар и Велик княз на Русия Фьодор Иванович всички " се казва : "Иван IV голям град Казан заловен , нейното население се в затвора и множество Bolgars убити. "( Alisheff S. Kh . Казан и Москва : магистралите отношения в XV - XVI в. - Казан : Tat Изд. Къща , 1995, стр. 19 )

Чуждестранните документи и свидетели , че , например турски : "... от капитала на с. Болгар , една прекрасна и благослови града, един от най-великите градове на ислямския свят , Казан е явление от времето , и е далеч от ислямски села, граници за държавите, неверниците " . "Това е документ, написан през 1550 , две години преди subduing Казан изцяло от Москва. (J. " Ехото на века " , Казан, май 1995 г., стр. 87 )

Както се вижда , Казан е бил столица на Волжка Болгария . ( доказателства за Западните свидетел един може да намерите в по-горе книга на Khalikoff А. Kh " Кои сме ние : Bolgars или татари ? ")

Добре известно е, че царството Болгар на Волга е съществувал от 922 до 1552. " През 1552 армията Москва спечели великолепна победа - Казан е бил заловен . Най-сетне един много век борбата между Riurikovitches и държавни Волга Bolgars " е Завършен , Волга е река Москва ... късно историци ще създадат мита за под дуел " Казан ханство "- последната крепост на завоевателите татари " . Но Иван Василиевич сменя професията се бил отлично информиран за които той е завладяване . В документите за този период от време не е споменаване на татари " , Иван Грозни покори на Болгар кралство. " ( Grimberg FL " на Riurikoviches или седем века вечен " въпроси ". , M, : Москва лицей , 1997 . 308 ш . )

След премахването на на Болгар кралство Казан Voievodeship , а по-късно Казан провинция е организирани. В Казан провинция е запазена до 1920 г. , когато болшевиките от страна на земите си нова формация, а именно Татар Република организирани.

Той е много важен да забележите, че когато революцията февруари 1917 даде свобода на народите на Русия по Волга Болгар мюсюлмани прие решение за възстановяване на собствена система държавата и създадоха Република нарича Идел - Урал -членки "Това решение " е приета през юли 1917 г. въз II. Мюсюлмански конгрес в Казан . ( Историята на Казан . Book II- Казан, TAT, кръчма . къща , 1991 , стр.32 (тя е на стойност забележи , че думата " мюсюлманин " ) ми предци , използвани в онези времена като заглавие на хората , но не като религиозен атрибут. Затова думата комбинация " мюсюлмански конгрес " тук не означава среща на свещеничеството, мюсюлманин, но една среща от представители на народа , а ).

На 20 ноември 1917 г. Народното събрание, това е парламентът на републиката ( Мила Меджлис ) започна своята работа . Град Уфа е избран за столица на републиката. територията на републиката , включени в себе си земите на съвременна република Татарстан и Башкортостан , че е исторически земите на Волжка Болгария . В Правителството Руската болшевишка в пролетта на 1918 унищожени тази република . Това факта, свидетели за тенденциите на национално държавно изграждане на Болгар хора , а именно за да е не желае да се обадя състояние на държавата Татар . То показва също негативно отношение на RCP ( б) и СПК RSFSR за тези хора, тенденции , за готовите национални организации -членка да политическа воля и на физически и интересите на хората законно противоречащи им valuntavistic хора срещу конструкции. Това обстоятелство се потвърждава, че по-горе постановление от 27 . Май 1920 година не съответстват на закона и други нормативни актове.

Както виждате , има е имало причина да се образуват Татар република за земи нарича Болгар земи. Там е имало втора причина за болшевиките да организира такава република по отношение на момента на създаване на Татар република в землищата на Казан там е провинция не живеят хора наричат себе си татари .

Сред другите документи ние може да се обърне на известния Енциклопедичен речник с дървено укрепление и Ефрон ( Св. стр. , 1901 , v.64 , p.671 ) , където се казва : татари като специален фолк не " съществува ". Но е имало официален традиция от управителите Москва да се обадя всички тюркски мюсюлмани и хора от Русия татари . Въпреки това, никой от тези хората не се наричат татари . Той е общ псевдоним на пъти на хората от затвора ( като например името " съветски народ "е нарицателно име за всички народи на СССР ). Дори и големите руски историк N.M Karamsin авторитетен свидетел в 19 век: "Не са един от съвременните народи Татар не се наричат татари, капаче от тях се нарича с името на специални земята си. "( "История на руската държава, Санкт Петербург, 1818 V.3 , стр. 172)

По-специално , Такава беше ситуацията с Волга Болгар - мюсюлмани . " Гражданите на Казан се не престават да се наричат Bolgars До Октомврийската революция " . (В История на Казан, книга 1 , стр. 40 ).

" Турчинът население на този район до 20 век никога не се нарича татари " . / Казан и Москва : междудържавни отношения през XV - XVI век , P 20 / .

"... Имената « татари » до 20та на ХХ век са били не се използва като етнонима правилното butas въображаема microethnonym за означаване на ... всички народи в турчин цяло ". ( А. Karimullin . рибарка на " татарите " в системата на етнонима " . В вестник " Argamak " , № 10 , 1994 , стр. 142 )

Ректор на Казан мюсюлмански академия , едно от активните лекари и теоретик на antimuslim образование на населението стр. Znamensky , който едва ли може да е съмнение в лице, симпатизиращи със ситуацията татари , пише през 1910 г. ": татари се разговор помежду си българи ( Bulgarly ) ... "( стр. Znamensky " казанските татари " , Казан, 1910 г. стр. 4 от книгата : Ж. А. Karimullin . " татари : етнос и етнонима " , Казан, 1989 г., стр. 102-103 ).

Имаше много опитите за възстановяване на истината . Нека да напомня за един от тях.

През април 1946 г. в Москва в AS СССР там се проведе специална научна сесия , посветена на проблема с етногенезис на казанските татари .

Тя беше организирана от историята отдел на AS СССР. В своята работа много видни учени : историци, археолози , етнографи , лингвисти и други специалисти се място , известният M. Н. Tikhomiroff , B.D. Grekoff , N.K. Dmitrieff , А. U. Yakubovsky сред тях. Един от основните журналисти - историк и археолог AP Smirnoff , които през целия си живот , посветени на изучаването . Волга Болгария , когато става дума за етнически самосъзнанието на хората, подчерта, че татарите от незапомнени времена налагало се Bolgars . Известният езиковед - turkologist L. Saliy заяви , че езикът на съвременните татари е естествено и непосредствено продължение на Език на Bolgars . Просрочените turkologist A.U. Yakubovsky отбележи , че " населението на Татар република заема на територията на бившия български членка , никога не ляво , че земята не е ликвидирано от всеки, и продължава да живее тук до сега : , ние със сигурност може да се каже, че етническата структура на татарите или татарски автономна република под формата древните българи ... ".

Основният извод на този научен форум е съставен от академик BD Grekoff : Ново татари нямат нищо общо с произхода им с монголите , татари са преки потомци на българите , на етнонима " татари "по отношение на тях е историческа грешка. (AG Karimullin : " татари : етнос и етнонима " , Казан , 1989 , стр. 9-12 ).

Така към момента за организиране на Татар република на територията на Република разкрити и като цяло Казан провинция не Татар хора съществуват .

Заключението е очевидна : липсата на Втората причина за болшевиките и руското правителство да се обадя на Република Татар .

Защо тази грешка изглежда ?

Известно е, че когато една възможност за народите на Русия да организират своята национална държава изглежда формации, е съвсем естествено да ги наричат с името на техния местното население . Белоруски република, Република Башкирски др

Разбира се, с разрешение на RCP ( б). Bolgars също исках да се създаде Болгар република. Особено активно стана за , че " Съветският на Волга Болгар мюсюлмани "( партията на Firkai Nadjia , които представляват национално - освободителното движение на хора Болгар в 1862 -1923 под ръководството на династията Vaisovs "( движението Vaisovs "). (FG Kh.Nurutdinoff - " Родината история " . Методика текст книга на Татарстан на История , Казан, 1955 , стр. 156159 ).

V.I. Ленин и M. Vakhitoff - лидер на " мюсюлмански социален комитет " ( тук виждаме, че дори Болшевиките първи нарича Волжка Bolgars мюсюлмани ), също са склонни към образуване на Болгар съветска република ( по-горе книга, p.157 ). Въпреки това сред хората Болгар част от интелигенцията появи , който реши да се наричат татари на независимо Руснаците. Те действали коварно към своите жители , но смята, да ги представи величието на Чингиз хан вместо това, че той автоматично ги правят чудесно. Например, един от тях, на пролетарския писател Ж. Ibragimaff написа: "Нашата произтичащи култура ще бъде култура Татар " (1912 ). (Г. Ibragimoff . Работи в 8V , v7 , Казан , 1984 , стр. 10)

Тези думи докаже един глупав Спрайт на tatarism и игнориране на историческата истина и интерес на хората моля да си маниакална амбиция . И в същото време тя е без съмнение на факта , че в началото на ХХ век на Татар хора не съществуват. Тя е изкуствено се породени както в епруветка . И това е въпреки бързо, че реална ситуация с прякора " татари " е била такава , че хората отхвърли това , като се има предвид , че думата злоупотреба и обида на достойнството на човека. Ibragimov само свидетели за това казва, че ако някой се нарича Татар той се хвърли към него с юмруци и викаше : кой ме осигурените ? (В същото Книгата , P.5 )

Какво нарушение Човек трябва да бъде тяга такава омраза името на собствения народ!

Ж. Ibragimov и още подобни комунистите по заповед на Сталин състои писмо от името на комунистите на Казан провинция , която отправя искане до името на Република Татар .

Експерт по балансова на политическа интрига - Сталин успя да отговарят на това искане. ( Родино тест -книга , P 157) .

" Слуховете за Болшевиките желаят да образуват Татар република на територията на Болгария довели за раждане "на възмущение ... през февруари 1920 г. в Казан и Уфа провинцията селяните развълнуван голям antibolshevikc бунт с единствената цел : да се възстанови на Болгар състояние. Въстанието бързо , участващи Menselinsk , Уфа , Belebey , Birsk , Chistopol и Bugulma райони , някои от въстаниците достига 40 000 души ... " " В " камертон " бунт трябваше бушува около два месеца, но потиснат от Червен Армия , те не спря , преди да стреля на селата " . ( Родината изпитване книга, P 158) .

Късно за пълно потискане на народа Болгар и волята си през 1921 г. болшевиките организира трудно глад в Казан провинция , сто хиляди загинали хора като резултат. Общи световната практика е такава, че името ( етнонимът ) на държавата. Тук имаме обратното : Република се нарича Татар , за да се налагат псевдоним да Bolgars .

Тя не може да бъде едно не знае грешка; Ленин знаеше, че бяхме Bolgars . Това означава, че една добре реализирана болен намерения акт. Какво лошо намерение беше болшевиките изкуственото създаване на Татар република?

В днешно време не е тайна че болшевиките са наследници на най-лошите традиции на империалистическата политика в национален въпрос , а именно: на великия руски шовинизъм . За да се формулира чувство за клас превъзходство в човека , той е необходим за поддържане и задълбочаване на чувствата на човек, за човека от националните указание, което е символ на Русия . Тя е по-лесно за да зададете един озлобен и измамени човек на подобно създание , което обявява врагове (и двете срещу дома опозиция и като инструмент на международното разширяване) . За тази цел хората са диференцирани като добри и лоши , бъз и по-млади . За кал и се правят валидни , че политиката, от историческа цел , историята на всички народи на Русия е изкривена. На първо място историята на руски и Болгар народи. Болшевиките са се нуждаят от една секунда Ранг Татар хора като исторически плашило за сила психически вражда и омраза сред хората , и Tatarists също са хора , нуждаещи се от татарски , а сега само като първа класа , най-големите хора , които биха могли да бъдат в състояние да възстанови на Златни Horge и да руснаци на тяхно място . За постигането на тези "велики " има за цел е необходимо да се култивират общи въпреки и вражда между двете най- народите на болшевиките и Tatarists са общи и болшевиките , които са използвали техните мощност подкрепени Tatarists и създаде Татар хора.

Политически интереси на комунистическото правителство на Русия включени също така намерение да се разделят Болгар хора на части и да се премахнат от дневния ред въпрос за създаването на на Болгар република в голяма територия ( като съществуването на положение с унищожени република " Идел- Урал ").

След реализацията на проекта на Сталин за създаване Башкирски и татарските съветска република Волга - Булгар хора е била разделена на две части. " Не искам за Болгар на формата, в Централния Русия е много голям република, Сталин са насочени към ограничаване една автономия Болгар от Границите на Казан региона само , поставяне на Великден Болгария да Башкирски република. ( по-горе книга, стр. 156)

Заключението е очевидна : болшевиките нарича Република Татар да зарадва техните политически antihuman изчисления в името на вечния триумф на злото и насилието .

"Това беше Сталин който е дал на земята Булгар името Татар "( по-горе книга, стр. 160)

След организирането Татар АССР като шик на Съветска Русия всички българи стана официално наречен " татари " , Булгар културата стана " Татар култура " и на езика, български - на " Татар език " ... ( Там P 159)

"След 1920 Казан Татари не можеше да не използва името татари , защото по твърдия съветския режим е невъзможно да се използва друг етнонима " (проф. Н. Davlet " по проблемите на националното самосъзнание на татарите в книгата : "Акад. M. Sakieff " , М , 1968 , стр. 46).

Така че, псевдоним " татари " е наложена на Волга българи със сила .

Въпреки това, дори при условията на твърди Bolgars репресии продължават да се наричат Bolgars . Например, един известен руски историк MGKhudiakoff през 1922 свидетел : " Маси на съвременни Казан мюсюлманите в днешно време не се считат за татари, но се нарича Bolgars " . (M. Khudiakoff " мюсюлмански култура в Близкия Волжска област ". Казан, 1922 , стр. 15).

И по време на общото преброяване на населението на СССР през 1926 г. , според някои информации , за 1,5 млн. мъже се нарича Bolgars ( българите ). Вижте дубликат на лични въпросник на All- съюз преброяването през 1926 г. на името на Makhsudoff , когато той определя националността си като " Татар ( български турчин ) " - ( mag. " Ехото на вековете " , Казан, май , 1995, стр. 184, затворено ).

Много хора запомни че ние сме Bolgars не татари . В книгата си " татари : етнос и етнонима " academian AG Karimullin (P.6) казва, че " винаги е потърсил контакти с възрастни хора и е убеден, че в паметта на произход на съвременните татари винаги свързани с българите - турците и тези хора винаги казвам с дълбока покруса за несъответствие между името на народа и техния произход " .

И днес хората си спомнят името и искате да го върнете , че е утвърдена с официално признания : " В много писма от различни региони на страната Казан Татари искане да им се обадя " Bolgars "или" българи "" ( Mag. " Isvestia CCCPSU " № 10 , октомври , 1988 . Кръчма . Домът на CP КПСС , М. От списъка с искане редовно Скоро и CC КПСС по въпросите на международните отношения ").

Това е ирония на историята : КПСС болшевиките , 70 години по-късно , imvillingly допускат , че през 1920 г. са извършили престъпление към хората Волга Болгар , да ги налагат със сила прякора " татари ", като същият .

В Казан на Болгар Национален конгрес е организиран . Тя е публична движение , насочени към възстановяване на самостоятелно име " Bolgars "на местните хора .

Вярвам, че по-горе материал убедително доказателство за несъответствие между закона или други юридически акт на ЦК RCP ( б ) на Политбюро и Указ на СПК и ACEC на RSFSR за организация на Татар република в параграф за името " Татар " , защото там са налице следните обстоятелства :

1. Този указ (и резолюция ), не съгласие с нито една от законовите на RSFSR която е валидна към момента на приемането му , по-специално с тези на закон, " за правото на народите на самостоятелно определяне "," Определяне на Право на работа и експлоатирани хора ", Конституцията на RSFSR приет на V Конгрес на съветските на 10 юли 1918 г., който обяви, че " Съветският руски Република е създадена на принципа на свободен алианс на свободните нации като една федерация на съветските републики национални " . Тя е обявена за народите право за свободно самоопределение до отделяне и организиране на независими членки ( без да става дума за самостоятелно име на един народ ). Той е получил уверения , че техните права, обичаи, вярвания и традиции трябва да бъдат защитени " с всички революционната власт " и те са обявени за свободни и неприкосновени , както и самите хора - равни и суверенна .

Несъответствието на закона проявява само по себе си , както следва:

А) Указ ( както и резолюцията ) беше приет с нарушение на демократичните процедури , без процедура за определяне и като се вземе предвид , ще хора, Освен това, въпреки ясно изразена народна воля и със сила ;

Б) Декрет , в обсъжданите точки , бе приет с излишък от правомощията на Политбюро на ЦК RCP ( б), ACEC и правителството на болшевиките от Русия , тъй като те не разполагат с правомощия за определяне на името на един народ . Изборът на името на собствената си държава е прерогатив на хората на автономната република себе си ;

С), тя е акт на насилствено и недобронамерено за налагане на псевдонима на татарите да се Волга Bolgars като самостоятелно номинация от Комунистическата руското правителство ;

Г) Указ ( както и резолюцията ) поставен върху мен ( и моите хора ) незаконна отговорност да ме наричат татари ;

Д) Указ ( както и резолюцията ) поставен върху мен ( и моите хора ) морална отговорност преди граждани от различни националности за " злите дела на татарите " в историята на Русия, за " татарски иго " , че не се съдържа и в нормативни актове;

Е) Указ е приет без да вземе предвид условията на голяма важност. Основната от тях е, че болшевиките съсипа национална държава на Волга Bolgars Република " Идел- Урал -членки " и прави хората "Happy " , като представи ги Република Татар желания вековни интереси на хората и желания ;

Ж) Постановлението legitimatize само по отношение на моя народ една колониална , неверни, унизителни и оклеветяващи ми честен традиция името на царизма да постави всички Турчинът народи татари .

2. Този указ ( и резолюцията ) да съответстват на обичайната практика за покана -членки от името на народа , или от името на предходната състояние ( или по други причини, които обикновено се използват ): от момента на формирането TASSR там не съществува нито Татар хора , нито държавата Татар .

Едновременно с това, от тези дела не са съобразени с нормативните актове на правителството на Русия Счупих си неимуществени права ( граждански права и свободи ) и не- материални ценности , , които принадлежат към мен от факта на моето раждане и от закона , защитата на които от държавата се предоставя в съответствие с членове 150-152 с код членка на RF .

След като прикани Република Татар на болшевишката на Русия :

1. Издевания ми право да разполагат със собствен родния име.

2. Разби ми право да реши и да посочи моето националната принадлежност от себе си.

3. Той е също легализирано ми Болгар същност. Имам право на собствените си национални същество , принадлежащи към мен от факта на моето раждане и съответстващи на националните Същността на моите предци .

4. Тя ми разби неимуществени правото на историческото и духовно наследяване на поколения - мина и ми колела . Законът предвижда да се грижи за историческото и културно наследство и да се грижиш за съкровищата на Националния народен история и културата (чл. 44 ХБН) .

5. Постановлението боли духа на моите предци все още живеят в сърцето ми и духа на дядо ми, по-специално , който ми каза, че ние не сме Татари , но Bolgars по-скоро като думата татарски означава атеист ( един безбожен човек ). Той едва ли ще бъдат доволни от факта, че в паспорта ми има един рекорд " Татар " и че аз съм принуден да се наричам това име. Духът на дядо ми е ми неимуществени стойност и морала ни за да бъде верен на духа на нашите предци.

6. С боли духа на моите предци прякора " Татар " боли аз също и нарушава моите морално благосъстояние и морална свобода.

7. Моето състояние със силата на своята власт и сила на държавната принуда задължава и compulsed ме да се обадя себе си Татар . С това ме лишава от свободата на мисълта и убеждения , свобода на моралното състояние и свободата на дух (член 29 , т. 1 и 3 ХБН)

8. Той намеса в личния ми живот, това ме лишава от такива неимуществени стойност, неприкосновеността на личния живот и нарушават правото ми на свобода и неприкосновеност на лицето. (чл. 22 & 23 ХБН) .

9. Държавата ме принуди да се придобие информация за историята на чужди за мен хора Татар , на Златната орда е имал предвид. Лице, носещо името " Татар " психологически възприема историята Татар като своя. Държавният скрива и подправят историята Болгар от посадъчен лъжа за История на моя народ с помощта на училище учебната програма по история , произведения на изкуството и художествена литература и медии. По този начин правото си да получи вярна информация на моя народ и тяхната история се злоупотребява . Информацията от моите хора и тяхната история е ми неимуществени стойност, която ми принадлежи и от факта на моето раждане , а не в начини може да отчуждаване .

10. Политиката на tatarism , създаден с постановление се обжалва ограничен правото си да получи вярна информация за моите предци и да знаят (дори и да децата ми ), информацията за миналото на моя народ , нарушаване на търсенето на Член 29 стр. 4 ХБН . Една информация за татари се възприема от всички хора като информация за мен и моите хора и от тази невярна и изкуствено отрицателното впечатление, за мен е създаден и в резултат - една презрително отношение към мен.

11. Несъответствие ( едно неестествено несъгласие ) между националните ми произход, Моята история , моят национален характер и ми официално наложени Татар име е изкуствено създаден. Моят характер е, че на Болгар и името - от Татар . Псевдонима Татар отрича националните ми същество и ме задължава морално да предостави с чужденец морални критерии , които са били изработени от един чужденец, хора които не са съобразени с всички вземания критерии. Това ме кара да приеме обществото , човекът и живот от друга гледна точка : на човека на ООН и да кажа, че причинява ненужно нарушения в моя характер ( психология ) Аз настъпили да живеят в една зона на привличането на две морални полюса : Моите собствени и чужди . Това плевелите душата ми и да ме пускат в погрешен условие в така ciety . Очевидно е, че там ще ме лиши на такава неимуществени стойност (вдясно) и правото да бъде цяло - сърце и има спокойствие , една кореспонденция с духа на местните хора и хармония между човека и обществото (хора ).

12. Името на един човек е специален психологически феномен , неговите национални име включени . Той определя съдбата на човека . А фалшиво име нарушава моята съдба и нарушават правото ми да е щастлив съдба.

13. Името на един народ , етнонима , както ако бяха си банер, е идеологически функции само по себе си . (AG Karimullin " татари : етнос и етнонима " , стр. 8) . " В Заглавието на хората - етнонима ... съдържа някои характеристики на етнос себе си "( по-горе книга, стр. 3). Очевидно е, че в името на народа съдържа себе си характеристики на всеки човек , във връзка с хората . това е много важно , тъй като наименованието " татари " , с което бях задължен да се наричам , дължащи се на власт на моята държава , е със силно изразени отрицателни, порочен и обидни характер и затова ми унижава честта и достойнството и репутацията ми бизнес. Особено като постановлението разпространи тази унизителна ме невярна информация (това не съгласие с действителните факти , че е libels ) за моя националната принадлежност през всички медиите , на всички официални документи и във всички произведения на изкуството и художествена литература, както и в тест - книги за всички образователни институции . Означава нарушение на правото ми на моя добър име.

14. В действителност, tatarism ( идеология убедително , че моите хора и аз Татари ) се издига до нивото на държавните и задължителна за всички идеология , че противоречи на законодателството на RF, чл. 13 стр. 2 и чл. 28 ХБН .

15.Every гражданин на Русия , знае, че наименованието " Татар » е един порочен значение. Е добре известен факт и не изисква доказване . Въпреки това, ние трябва да говори повече за него , да се подчертае това, което засяга вредна е за мъже ( на моя ) и да се покаже, че не ми е субективно впечатление , но това е една цел феномен на обществения живот, една оценка на един човек от обществото .

Всеки гражданин на Русия знае , че името " Татар " е унизителен смисъл , това означава, недостоен , неморално (това е нарушител на всички морални норми ) , интериор, малки , диви , непълна , разбойник , предател и т.н. В една дума , това означава, подъл . Този порочен смисъл проникнали в съзнанието на мъжете , така дълбоко, че думата " Татар " днес е критерий на оценка на човека, стандарт на морално несъвършенство , физически и интелектуална непълноти . Добре познат и широко използван поговорка докаже че: "Един нежелан ( неканен ) гост е по-лошо от Татар " . Тук ние виждаме че Татар е критерий , социална оценка на един човек , чието поведение се не съответстват на моралните норми и нарушава им. Един добър човек отива на едно посещение само да бъде поканен , защото само такова поведение съответства на моралните норми. Един човек, който посети някой без покана не може да носи сравнение дори и с Татар , като един грешен човек е той. Ясно е, че оценка " Татар " е мярка за най-ниската оценка в зависимост от скалата на човешките ценности. Това са без лимит ! Не са мъжете по-лошо от татарите .

Този добре познат факт се потвърждава и от историците V.M. Kandyba и ч. Zolin в книгата "История Idiology и на руския народ " , V.1 - безшевни тръби : кръчма . З. "LAN " , 1997, стр. 512: " ... и такъв народ като " Татар "никога не са съществували в историята. Думата " Татар " е просто обидно псевдоним ... "

И тук е това, което академик на "ГС Karimullin казва в книгата си " татари : етнос и етнонима " , Kasan , 1988 : " Обърнете се към Вашия acquaitances за произхода на Волга Bolgars .

Девет от 10 души веднага ще ви напомня на Татар - монголската инвазия. "( О. Belosierskaya . " Волга татарите . " - ( "Знание - Сила , 1970 , № 7. , стр. 34-35 )

Проф. M. Aji в книгата си " Polyn polovetscogo Поля " (M. твърде PIC- контекст " , 1994 , стр. 290-291 ) пише: ... думата " татари " е широко разпространена и има специален смисъл унизителна " . Татари - " тя е по-скоро прякор от един враждебен име като " мургави " , за съд " , е "... един Кълна - дума ".

И това кълна думи наложени върху мен със сила създава около мен , носител на това име , социален ( морален и психологически ) атмосфера , че унижава честта и достойнството ми , потиска ми психика и създава чувство на малоценност. Това се доказва от достигнат проучвания на директора на Център за Психологически Казан R. Garifullin : " 89% от руските татари говорене и 19% от татарите говори на родния език страдат с чувство за малоценност ( или по-ниска самооценка ) ( на гражданите на градовете преобладават в сравнение със селяни ).

74% от татарите който служи във въоръжените сили, опит върху себе си на унизителни обиди, и 20 % от тях скрити тяхната националност .

Въпреки Фактът, че националните програми се приемат в нашата република 29% от децата Татар се срамуват да говорят родния си език. 91% от татарите , които биха искали да сменят имената на българите са това чувство . 41% от учениците са срамувам от тема " Монгол - Татар инвазия " . (В-к " Kazanskie Viedomosti " , 20.03.98 , копие е затворено ).

Страхотно цифри: 89% от townsmen Татар носи чувство на малоценност. Това означава, че 9 души от 10 са болни ! Това означава, че на практика цялата нация е психично болна !

Причината за това се намира в унизително състояние, в резултат на по-горе указ на Ленин от 27-те . Май 1920 година . Главното условие за втвърдяване по-голямата част от руското общество от този психически заболявания е да намалява този указ е невалиден.

Освен това информация свидетели , че 89 % от българите Volgar не желаят да се наричат Татари и ще се радваме да вземе товар на Татар шега на разстояние от техен умове , когато една такава възможност. Етнонима " татари " е един порочен значение в Европа, както и това е доказателство за степен , за които информацията, унизителна ми се е разпространил .

"По време на Втората Втората световна война ние бяхме свидетели на факта, какво страх и дори ужас , причинени само при споменаване на името " татари " от обикновените жители на Източна Европа страни ... Дори и наши дни " татари "за най-много хора остават варвари и диваци и са свързани с нашествията на завоевателите към Европа в 13 век " . ( А. Ж. Karimullin , стр.4 ).

Такова становище за татари не е напълно преодолени и се подкрепя и развълнуван в броят на ново строителство и служи да се поддържа вражда към татари, ги поставя в едно грешно положение и , естествено води до усещане за престъпление в тях. "( в горната Книгата , стр. 5 )

Кой може да каже как много от тях ще откриете изгубени националните достойнство в национализъм , , който е в омраза към други националности, на първо място за руснаците ? И колко руснаци са отровени с вражда и омраза на човечеството към мъжете от различни националности за причината на образовани от детството вражда към татарите ? Това е може би едно и също количество. Заслужава да се споменава за Руската националистическото движение RNE . И това не е нищо порочния Outlook от руснаците за човек, направи възможно такива политици като VVJirinovski да изповядва , че ще депортират татарите в Монголия , там е тяхната родина , когато има замърсявания и сифилис ( копие от вестник " Льмет " е затворено ).

От това , че Bolshevics създаден TASSR с единствената цел: да имат постоянен източник на зло и омраза от човек на човек, и за не- спрете автоматичното възпроизвеждане на омраза към човечеството.

16. Така че човек от люлката ще бъдат наранени от не- разбирането , омразата и злото и дори не можех да мисля за правото си за любов към другите хора и взаимно уважение.

17. Тук ние виждаме че постановлението сила един човек - Аз , да бъдат убедени в омраза към човека , забранени от чл. 29 P.3 ХБН .

Общи мъдрост призовава всички да знаят истината "и да обича другите хора също като вас обичам себе си ", и RCP ( б ) направи всичко точно обратното : материализира в лъжа под формата на TASSR и създаде Татар хора като жив въплъщение на исторически образ на врага "- (това са думи от академик М. Sakieff ). С една дума той е създаден изкуствено източник на омразата и злото, между хората . Следните актове на RSP ( б), са взети като принципа : на нарушение на правото на собствения си роден име , правото да се определи от себе си ; правото на истината , любовта , свободата на мисълта и вярата, свободата и личен живот. Очевидно е, че само спазването на човешките лично право е състоянието на тържеството на любовта и приятелството , справедливост и мир в обществото и щастието на един човек.

Порочният смисъла на името " Татар "Аз себе си вреда.

От детството Имам чувството, върху себе си на осъждане на официалното име " татари " , че е изразен като една вражда на децата на моята възраст към мен.

Арогантно поведение , унижения и побой само за мене един татарски са обикновено в нашата улица Казан , където съм роден и израснал . Спомням си как , едно момче от предучилищна възраст , при завръщането си у дома след обичайната битка за причина на мен мъмрене от Името на Татар , вървеше и мисля , че има добри хора - това са ние и лоши хора - руснаци. Училището се оказа само ми състояние в това отношение да ми потисници и отслабва позицията си . Това е особено показва, когато сме учили по темата за монголски - татарски инвазия в Русия. Този психологически настроението е основана в началното училище и останалите до сега.

В депресия състояние , липса на интерес към живота ми станаха постоянни concomitants . Той е schoolyears , когато научих от лекарите , че има успокояващ лекарства, които са били предписани за мен в подкрепа на моето здраве . Някои от приятелите ми не въстават , които желаят да признаят само малка , но учителката постоянно повтаря отново и отново, че татарите са лоши хора ( дивак , къси , тесни очи , с мръсна тялото и душата , разбойници , те не искат да работят , те винаги ограбен руснаците и са им попречили да добър живот и изграждане на щастливо бъдеще , те не са талантливи , порочен завоеватели и нарушителите. Покоряване на Казан е наказание за делата им , за победата на доброто над злото мъже такива) . Как бих искал земята ще отвори под краката ми , как ме беше срам от моите предни баща и аз мисля , че мръсни лъжа е истината. Спомням си, когато сме учили случаи на урок по руски език един от моите съотборници клас Tagir по име не можеше да разбере правилата.

Учителят извика за всички до тук: "Ако не можеш да разбереш , ходят на училище Татар . В Татар език не съществуват случаи , това е езикът на дивите номади . "Това, което дълбоко умъртвяване се чувствах за родния си език!

Като послушни детето не може да се превърне огорчен . Душата ми само претърпените повече, защото на такива едно унижение, обида и чувство за малоценност. Но Бог ми даде сили да провери тази информация. Как закон падна престижа на нашия учител в очите ми , когато Научих, че тя се разпространява клевета за моя роден език и че има толкова много случаи, в него като в руски език. Междувременно Tagir започна липсват уроци и ако той се появява в този клас, но се държеше като хулиган , противоречеше на учителите Зоя Fiodorovna и скъса в нея.

Той е на стойност към показват , обаче трудно може да бъде, това, което преживях за страдания с години служба в армията . Служителите , "великия експерти на историята " и възпитатели на патриотизъм , открито propagandized шовинистични идеи за превъзходство на руските хората над не- татари благодарен . Никога не ще забравя един служител , когато бяхме Заседанието около него към спиране , които са започнали да ни убеди, какво лошо татари мъже са и как добре руснаци, пряко определяне на мен войници , сержанти и точка "Лидер" . Опитах се да кажа, че ние не сме татари , но Bolgars и скоро съжали за това. Отговорникът адресирани пряко към мене и рече , че ние няма да се избегне една историческа отговорност е все едно и че съм силен лъжа кал себе си.

И как може да се поддържа човешкото достойнство при такива обстоятелства !

След години, прекарани сред трудещите се в хеликоптер централа. Там видях една и съща картина , в една и съща неразбиране и враждебност .

Акад. M.S. Sakieff е вярно, казва, че татарите са въплъщение на един исторически образ на враг за всички народи на Русия , и по- вярно първо място - за руснаците. Един инцидент, ме шокира наистина. Две малки жени стояха пред магазин Капитанът , който е руски. Тези жени направили същата работа в нашия магазин и винаги го заедно : те се технологични смет на разстояние от хеликоптери. Чувам една от жените, каза на капитана : " Защо да ме плащат по-малко , отколкото да се нея. Направихме една и съща работа за едно и също време. " Другите жени не проговори . Капитанът отговори: " Трябва само да оближе ми задните част с езика си, Татар . " Аз дори не можех да си представя , че една от жените е татарски , така , така погледна тяхното извършване . Но капитанът изглежда да се вземе предвид този факт и плащат доста различно зависи от националност: татарите има по-малко от руснаците. В следващите дни вървяха като зашеметени . Не очаквах , че дори и сред работниците - интернационалисти мога да тичам в обстоятелството, че унизителна националното достойнство по такъв груб вид, особено от магазин -майстор , комунист и член на Политбюро . Този инцидент ми засегнати толкова силно , особено защото вярвах че комунистическата пропаганда е освободител от дискриминация по националност .

След това същите Капитанът каза лично на мен, че аз няма да имат възможност да носите Полски палто , аз ще ходят в Lapti (а обувките , изработени от липа ликови ) , Ако не за добро дело на руснаци. С това той подчерта, че бях задължен с него за винаги , защото аз бях втори курс и е бил най-високо качество благодетел , един от освободителите необузданост , той ни води към светлината бъдеще и прогрес. През тези години аз знаех за втвърдяване втвърдяване качества на медицината " Elenium ", която Аз трябваше да се използват за лечение на моята емоционална възбуда, липса на апетит , нарушение на съня и страшни болки в главата .

Годините на служба в органите на вътрешните работи (1981-1997) също свидетел за невярна и унизени положение, в което са поставени на Волга българите в с Указа , че са ги принудили да се нарича татари , и по- специално по себе си един от тях. Така че лидерите на нашата железопътна транспорт милиция , който често идваше по работа в нашия офис от Nizny Новгород , винаги ни напомня за това.

Те често се залепва при мен с въпроса, които имат обидно смисъл , те обичаха да сравните ни към градове, нашите обичаи , нашите герои, историята ни, винаги намиране на елементи на превъзходство , въз основа на принципа на вековни втора класа характеристики и несъвършенство на всичко, което е татарски . По това време вече бях склонни да бъдат запазени и чувствителен. Моите колеги ми се обади nonsociable . Аз често уловени студено и е бил болен , в резултат на моята нервна страдания заради враждебен отношенията с хората ми околните . До този момент разбрах, че отношенията за мен, един вид човек е толкова вреден , защото ми гражданство.

Беше си струва да споменем чувствата ми засегнатите децата си , когато те започнаха да посещават детска градина и след това ходят на училище ( на руски едно ). Аз трябваше да направи големи усилия и опит много проблеми , така че негативното влияние на училище, когато националните и на човешкото достойнство на деца Татар може да бъде унизена , не би навредило ми детски психически и те ще растат самостоятелно зачитат мъжете и с по-малко духовни страдания , отколкото бях . И ако не са постигнали тези цели е , защото ми знания, които имам през годините на обучението си в историята на отдел на Казан държавен университет , тъй като на научно доказани знания за Болгар ни същност.

18. В RT и RF от 1993 г. (годината на приемането на Конституцията RF ) , повече от 200 човека промяна на данни в техните pasports : вместо на фалшив документ " Татар ", те постави истински рекорд " български "или" Болгар " (отговорът на заместник- председателя на RT Държавния комитет по Статистика I.F. Ismagilova към " Болгар на Общността ", Казан - е затворена ). Всички тези хора, тя е постигнала от съдебните решения. Това означава, че Pasport и Visa служба на RT и други услуги на RF ги отказва да задоволяват своите миди , като по този начин нарушава конституционното си право да определи и техния националната принадлежност от себе си ( член 26 ХБН) и принуждавайки те да минават през унизителни юридически процедури, когато съдиите са били заети с определянето на националната принадлежност на хората , поиска да представи доказателства за едно , принадлежащ към нацията Болгар , вместо за намиране и detering нарушения на човешките права от страна на органите на PVs (двойно нарушение на правата на човека : да определи и посочи един на националната принадлежност ), също адресирани PVs ( Pasport Visa Service) с молба да си сменя гражданството ми pasport и са получили и да откаже, минах през всички съдебни инстанции , се счита, че Върховният съд на РФ ще съди законно , но е погрешно .

SCRF ( дубликат на решението е затворена ), също смята, че аз трябва да покаже доказателства, за да държавата, кой съм в действителност.

Тези действия на моя lestimate членки във връзка с контрола , за да ме откаже от моите мнения убеждение - относно моята национална принадлежност, както и че е забранено от Чл.29 P.3 ХБН . Защо моята правителство считат ми един татарски ? Защо нарушава правото ми на личните свобода и имунитета и правото ми на свобода на мисълта и на неприкосновеността на личния живот ? Защо това е неразумно в душата ми и да го потиска ?

Отговорът : от на базата на указ на СПК от 27.05.20 , че не само нарушени правата ми , но създадени и все още се поддържа социално политически и морално психичното състояние в държавата , която насърчава нарушаването на моите естествени, законно и неотменими права и свободи.

19. Това положение носи вреда на моя бизнес репутация , както добре. Аз съм председател на Народното Болгар Конгрес ( БНК ) - един социален и политически организация , насочени към завръщането си нашите хора ни роден име Bolgars ( Волга Bolgars ). Хората са ориентирани по на държавните органи , които потвърждават, по силата на постановлението от 22. Май 1920 година , че ние сме татари, явна законен недоверие към моята компетентност да валидност на програмата позициите на BNC , увреждане от тази моя бизнес репутация (и ограничаване свобода на действие на този социален асоцииране , Чл.30 ХБН) .

Както се вижда, отгоре ми живот е бил преминаване в условията на духовна и физическа потисничество, причинени от постоянни унизителни ми чест и достойнство.

20. Аз съм принуден да постави себе си Татар и от това аз съм подложен на психологически страдания с единствената цел да ме накара да порочен към други хора , това е изтезание . През целия си живот от моя люлка до сега не е живот, а мъчение , на което съм подлага за получаване на съгласието си за създаване на "великия народ Татар ", а за формулиране на национално превъзходство и омраза към руснаците да ме лиши от любов към другите хора. Това е забранено от чл.21 -29 стр. 2 ХБН .

21. След като направи до съзнанието им да създадат експериментално " на Татар хора " на комунистическото правителство на RF ме поставя в позицията на експериментална заек, че нито ме нито аз на хората е РТ даде съгласие за това ( чл.21 ХБН) .

Той е един и същ Експеримент над мен и моите хора като експеримент за създаване на великия Съветски хора на СССР, през всеки гражданин на СССР.

22. Твърдението в обществото на мисълта , че аз съм един татарски ( и моите хора са татари ) е криминално клевета. Този указ направи света - скала клевета на моя народ и себе си, в частност и от че репресирани мен и моите хора. Това е извършване на за геноцид на Волга - Болгар хора и мен лично , чрез намеса в моя личен живот и за налагане на мене едно законно задължение да се наричам Татар .

23. Като създаде TASSR руското правителство ме лишава от такъв неимуществени стойност здраве. А постоянно съществуващи в състояние на физическо, психическо и нравствено страдание в резултат на несправедливо и унизително отношение към мен от страна на обществото защото на националните моето име " татари " , страдания , причинени от постоянни смущения на правителството в личния си живот и чрез пряко нарушение на моите нематериални стойности доведе до вътрешна дисхармония на душевен ми , ненужно напрежение на моя организъм , депресия от общ ми чувство , твърди главоболие , сърдечна и черния дроб атаки , горещо настроение и раздразнителност . С една дума, моралните и психологически атмосфера на унизително човека ми чест и достойнство , което е неизменно присъства е трудно увреждане на здравето ми .

Резюме:

С Указ от болшевишки правителството на Русия (СПК и ACEC RSFSR ) от 27-ми май 1920 " На автономна съветска социалистическа република Татар " от страна на Казан провинция земи на Татар автономна съветска република социален бе създаден.

Постановлението в От своя страна твърди, не съответстват на закона и други законни действия.

В същото време тя паузи ми нематериални права и ме лишава от моя нематериални ценности.

Тя разпространява свидетели Който ме дискредитират и не съответстват на реалните факти нарушава от тази ми правото на честен име.

Така ми състояние е maligned ми е ежедневно ме подлага на мъчения с цел да ме превърне в един татарски ; е experimentalizing на мен от изкуствена промяна на моето гражданство.

С тези действия моята държава inflected морална вреда на мен и моето здраве повреден непоправимо .

В същото време Наредбата материализира лъжа под формата на TASSR с цел осъществяване на постоянен източник на недоразумения и злото между хората , по такъв начин, влошаване на моралните и психологически климат в Русия , отслабване позициите на Истината и Доброто в душата на всеки човек .

Издаване на описаната по-горе и действат в собствените си интереси и в интерес на най- граждани на Русия, за подобряване на моралното и психическото климата в Руската общество и за победата на истината и доброто в живота ни да попитам за защита на гражданското си права , както следва:

1.Torecognize Указът на СПК и ACEC RSFSR " На автономна съветска социалистическа република Татар " от 27 май 1920 г. в частта относно името на създадената република " Татар " , и да приеме за недействителна решението на Политбюро на RCP ( б ) 21. Януари 1920 година за създаването на TASSR в една и съща страна.

2. За да възстановите положението , съществувало преди нарушението на моите граждански права , задължаващи пълномощен Федерален орган на държавна власт RF от специален закон ( указ от президента на RF или взаимно решение на правителството и Gosduma на RF ), за да се премахне Думата " Татарстан "от името на един предмет на RF "Република Татарстан " .

3. С цел да опровергае дискредитиране За мен е чест , достойнство и свидетели бизнес репутация, че съм Татар , за да задължи ответника по:

а) да се направи репутацията на дискриминация ми свидетели всички федерални масово осведомяване;

б ) да задължи правителството незабавно RF да прави промени в училище програми по история на RF и RT с обяснението , че до 1920 там не съществува Татар хората, но имаше Волга - Болгар хора, които е насилствено превърнати в татари от болшевиките и Ленин през 1920 г. ;

в) да задължи всеки ответника да ми плати два милиона долара на САЩ за компенсация за морални инфлексия (физически и морални страдания ), който е било направено за мен от нарушаване ми не - материални ценности и лични неимуществени права , както и от разпространение на свидетели , които дискредитирани ми чест, достойнство и бизнес репутация; ги задължава да компенсира щети, нанесени ми от вредни моето здраве .



История на TASSR . Съгласно промените. От д-р ист . SE. M. К. Позоваванията са приложени :

1. Mukharimoff , Казан, Tatknigoisdat , 1973.

2. История на Казан. Книга I, Казан Tatknigoizdat , 1988 .

3. История на Казан. Книга II , Казан Tatknigoizdat . , 1992

4. А. Kh . Khalikoff . " Кои сме ние - българите или татари ? " Казан : isdatelstvo " Казан " , 1992 .

5. S. Kh . Alisheff " Казан и Москва : международни отношения в XV - XVI век. "- Казан : Tatknigoizdat , 1995

6. Jornal " Ехото на века " , Казан, май , 1995 .

7. Jornal , № 10,1994 .

8. AG Karimullin " татари : етнос и ethonomik " , Казан , 1989 .

9. F.G. - Kh . Nurutdinoff " Родина Текст книга " , Казан , 1989 .

10. Копие от Върховния съд решение RF на моя случай за промяна записите " националност " в паспорта ми .

11. Копие от вестник " Льмет "с WW Zyrinovski казват за намерението си да изпрати татари на Монголия.

12. Копие от заповед , да присъства на съществуващите през 1919 г. военните сили на Волга Болгар , който е на Волга се Bolgars .

13. А Копирайте отговор Goscomstat за това, че през 1989 регистрация 186 мъже в RT се наричали българи .

14. Копие от вестник " Kasan Viedomosti "с Шокиращи " Цифри свидетели , че "името Татар има дискриминация значение.

15. Копие от реклама през 1918 г. за обявяване на република Идел- Урал " .

16. Копие от certifacate на VTEK за мене една недействителна.

17. Резюме от книгите от F.L. Grimberg и V.M. Kanduba , ч. Solin , свидетели , че Татар хора и Татар -членка никога не е съществувал , а думата " Татар "е обидно име.

18. Примерен картата на Република Идел- Урал " .

19. Копие от книжката за Болгар -City .

Няма коментари:

Публикуване на коментар