Powered By Blogger

Търсене в този блог

събота, 26 февруари 2011 г.

Велика България

преди 37 минутиАвитохол Български
ето малка част взета от различни статии, както ти обещах:

КЛИНОПТИЛОЛИТ-
КАМЪКЪТ НА ЖИВОТА

Клиноптилолитът – едно от най-изучаваните неща на планетата, е обявен от Световната научна организация за минерал на XX век, поради граничещите му с вълшебството качества и все по-нарастващото му използване в хранително-вкусовата промишленост, индустрията, животновъдството, растениевъдството, космонавтиката, медицината.


Напълно безопосен за употреба!
Клиноптилолитът се счита за напълно безопасен и нетоксичен за перорално приложение при хора и животни. Това включва бебета, деца, бременни жени и кърмачки. Проучвания са провеждани и с фуражи, животни и домашни любимци, включително кучета, котки, зайци, коне, птици.
Клиноптилолитът е порест минерал, съставен предимно от алуминий, силиций и кислород. Той е мощен адсорбент. На микроскопско ниво се вижда, че скелетът му има структурата на пчелна пита, с високопорьозна и обширна реактивна повърхност от 450 кв. метра на един грам. Именно тази структура придава на клиноптилолита уникални свойства. Натоварената с отрицателно електричество повърхност дава възможност минералът клиноптилолит да привлича и задържа катиони от средата, в която се намира и от своя страна да отделя други. Поставен във водна среда, клиноптиолитът елиминира всички вредни за човека вещества от нея, включително и радиоактивно замърсяване. Той има силно въздействие върху човешкия организъм. Пречиства отровите в организма, поети чрез въздуха и храната, която през последните десетилетия алчността и безскрупулността на бизнесмените превърнаха в отрова.
Кристалната структура на клиноптилолита е единствената, която не може да бъде унищожена при никакви обстоятелства. Тя е това, което наричаме "вечен живот".

ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА КЛИНОПТИЛОЛИТА:

1.Силен антиоксидант. През първия месец от използването му се свалят 3-4 кг „мъртво тегло“, поради изхвърлянето на шлаките от организма. Клиноптилолитът е най-мощното детоксикиращо средство помагащо на организма да се защити от свободните радикали и да избегне увреждането на ДНК.
2. Улавя и извежда от организма нитрозамините /канцерогенните вещества , които се образуват при консервиране на храни, пържене, опушване или при използване на нитратна сол/ . Нитрозамините са отговорни за рязкото ускоряване и появата на рак на стомаха и панкреаса. Левкемията и рака на мозъка също се оказаха свързани с обработката на месните продукти.
3.Притежава абсорбиращи свойства спрямо радиоактивните елементи като Цезий 134 и Цезий 137, стронций, както и към тежките метали /живак, кадмий, олово, цинк, хром/ - те са първопричина за болести като аутизъм, Алцхаймер , деменция и т.н.
4.Свързва и елиминира амоняка от клетките.
5.Елиминира млечната киселина от мускулите и подобрява мускулния тонус (подходящ за прилагане при спортисти с цел бързо възстановяване).
6.Снижава риска от развитие на рак. Макар че е проведено едно, статистически неголямо, изследване в биохимичната лаборатория в Охайо при 68 онкоболни в 4 последен стадий рак, резултатите са повече от впечатляващи: 78 % от болните с различни видове рак напълно оздравяват и се възстановяват. Макар че едно неголямо изследване не може да бъде основа за фундаментални заключения в лечението на рака, резултатите са предизвикателство за допълнителни изследвания. Антираковият ефект вероятно е свързан със способността на НЗКЗ да активизира ген р-21, който не само спира развитието на раковите клетки, но и действително разрушава туморите. Натуралният клиноптилолит във вид на прах се оказа универсален прекъсвач на развитието на туморите чрез въздействието на протеин-киназата, променяйки работата на гени р21/р53 спиращи развитието на раковите клетки.
Екип, начело с проф. Пенка Благоева и химик Н. Измирова, кхн от „Националния онкологичен център” изследва приложението му в лечението на онкологични заболявания. Сериозни изследвания се правят от 1999 г. насам след Шестия конгрес по онкология. Действието му е вълшебно, според Измирова. Поглъщането на смления минерал, размесен с мед, последвано от изпиването на чаша минерален сок, е твърде полезно. Само половин час след употребата изчезват симптомите, породени от високо кръвно налягане, колити, гастрити и напрегната нервна система. Употребата на клиноптилолита се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от умората. Благоприятен ефект има и върху стомашно-чревния тракт.
7.Нормализира киселинно-алкалния баланс. Това е изключително важно за общото укрепване, защото повечето хора живеят в състояние на излишна киселинност, предизвикана най- вече от лошо или неправилно хранене. Помага на организма да регулира биохимичния си баланс. Подобрява усвояването на другите нутриенти от организма.
8.Пречиства бъбреците и жлъчката от песъчинки.
9.Единственият минерал, който помага при обилно изпотяване предизвикано от нервни проблеми: (150 г клиноптилолитова вода се смесва с 50 г ябълков оцет или лимонов сок и сместта се пие минимум три пъти дневно преди ядене, леко затоплена).
10.Нормализира кръвното налягане, премахва безсънието, потенето, напрегнатостта. Хората, употребяващи клиноптилолит, не познават болести като рак, язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно-съдовата и нервната система.
11.Намалява симптомите на алергии. Улавя някои от алергените и антигени, които предизвикват алергии, мигрена, астма.
12.Стабилизира функцията на имунната система осигурявайки ѝ перфектна защита в борбата с различни болест. Действа в широк антивирусен спектър. Клиноптилолитът не засилва директно имунната система, но позволява тя да функционира оптимално чрез премахване на токсини, вируси, дрожди, бактерии и гъбички, които могат да потиснат имунната функция и производството на хормони. Много хора съобщават за чувство на повишена енергия, яснота на съзнанието и жизненост.
13.За лечение на инфекции на пикочните пътища и зъбната плака.
14.Прилагането на клиноптилолит вътрешно и под формата на пудра показва отлични резултати при лекуването на кожни раздразнения, акне, псориазис и вкякакъв тип рани.
15.Подпомага процесите на детоксикация на черния дроб, като намалява неговата токсичност.
16.Подобрява имунитета и устойчивостта на организма към стреса.
17.Стимулира перисталтиката на червата, като по този начин допринася за цялостното здраве.
18.Подпомага отстраняването на свободните радикали от тялото.
19.Действайки като сорбент и препарат за почистване на клетките на организма, помага за установяване и поддържане на здравето на клетъчно ниво.
20.Помага за поддържането здравината на клетъчните мембрани, като по този начин намаляват възможностите за злокачествени туморни образувания.

Благоприятно влияе върху процеса на храносмилане, отделяне на токсините и нормализиране на минералния обмен в организма, биохимичните показатели на кръвта, укрепва имунната система, подпомага потентността и издръжливостта, ефективен при алергии, злоупотреба с алкохол и храни, коригира наднорменото тегло, повишава хемоглобина, ефективен при рани, изгаряния, кожни и козметични проблеми, премахва целулита, ефективно средство срещу гъбичи, транспортира кръвната захар в клетките, без помощта на инсулин.
Взаимодействие с лекарства: съчетава се добре с всички лекарствени средства, прилагани за лечение на посочените заболявания.

Използва се още за очистване на водата от амонячен азот и фосфати.
Влага се в праховете за пране като заместител на фосфатите и омекотител.
В пастите за зъби замества редица вредни компоненти.
Служи за пречистване, избистряне на сокове, вина, захарни разтвори и зехтини
Намира широко приложение при производството на маргарин и шоколадови изделия.
Обезмирисва идеално различни субстанции, в това число потта и урината.
Пречиства течности от амониеви йони и йони на тежките метали – кадмий, мед, арсен и др. Незаменим при очистване на замърсени с радиация течности.
Без него са немислими редица нови технологии в химическата, хранително-вкусовата, фармацевтичната, военната промишленост.
Добавя се в храната на птици и животни за подобряване на здравословното им състояние;
Използва се за обезвреждане на радиоактивни отпадъци. След катастрофата в Чернобил 150 000 тона зеолит са били разпръснати за неурализиране на радиацията в почвата на километри около централата.
Няма противопоказания, възрастови ограничения, нито странични явления. През първите няколко дни след започване на приема е възможно да се раздвижат песъчинки в бъбреците и жлъчката, да се появят болки или дискомфорт в тази област, но те скоро отзвучават. Нежелан страничен ефект е обезводняването. Ако приемате клиноптилолит на прах, трябва да поглъщате достатъчно течности, за да улесните циркулация на кристалните структури и очистването на шлаките.


ПРОМИШЛЕНО ПРИЛОЖЕНИЕ:

1. Добавя се в храната на птици и животни за подобряване на здравословното им състояние, поради наличните в минерала калций, натрий, калий и микроелементи в лесноусвоима форма.
2. Използва се за очистване на водата от амонячен азот и фосфати.
3. Влага се в праховете за пране като заместител на фосфатите и омекотител.
4. В пастите за зъби замества редица вредни компоненти.
5. Служи за пречистване на сокове, вина, захарни разтвори и зехтини от разнообразни примеси.
6. Намира широко приложение при производството на маргарин и шоколадови изделия. Използват го най-големите швейцарски фирми за производство на шоколад.
7. Обезмирисва идеално различни субстанции.
8. Пречиства течности от амониеви йони и йони на тежките метали – кадмий, мед, арсен и др. Незаменим при очистване на замърсени с радиация течности. Използване се за обезвреждане на радиоактивни отпадъци.
9. Без него са немислими редица нови технологии в химическата, хранително-вкусовата, фармацевтичната, военната промишленост.
10. Задържа влагата, подобрява структурата на почвата и намира приложение в медицината, екологията (сигурен филтър за пречистване на питейната и поливната вода), химическата промишленост (производство на полиетилен и хартия).



По отношение на йонообменни и абсорбционни свойства българският клиноптилолит е най-чистата зеолитова скала в света.


КЛИНОПТИЛОЛИТ на късове от източните Родопи

Начин на употреба: Пакетчето се изсипва в 5 литра изворна или трапезна минерална вода. След 8 часа тя е готова за пиене. Денят се започва с чаша вода, изпита на гладно. Когато водата започне да свършва, съдът се напълва отново. След три месеца минералът трябва да се замени с нов. Добре е всеки ден да се започва с чаша леко затоплена вода, изпита на гладно, бавно и на малки глътки. Няма противопоказания, възрастови ограничения, нито странични явления. Човек може да поема толкова клиноптилолитова вода, колкото пожелае. Съхранявайте на сухо място. Трайността преди отваряне на опаковката е неограничена.


КЛИНОПТИЛОЛИТ на прах от източните Родопи

Начин на употреба:
В една чаша, напълнена с минерална или изворна вода, се поставя една чаена лъжичка от праха. Препоръчва се преди това в чашата да се пусне едно хапче разтворим витамин С. Разбърква се и се пие сутрин след закуска и вечер преди лягане.
Зеолит на прах не е подходящ за минерализиране на водата.За тази цел се използва Зеолит на късове

ВАРИАНТ ,ПОДХОДЯЩ ЗА ДЕЦА Е ПРАХ СМЕСЕН С РАЗТОПЕН МЕД. Като постои известно време се втвърдява и може да се гребва по малко с лъжичка и да се изпива на топче,като хапче,без да се разтапя в устата.Така се избягва вкуса на цимент.


Други начини на употреба:
Разтворете непълна чаена лъжичка от праха в малко вода/по-приятно е в натурален сок или компот/. Добавете сок от половин лимон ,или 1/4ч.л.вит.С на прах / има го в аптеките-100гр са 7 лв/
Приемането на клиноптилолит се препоръчва като помощно и укрепващо средство при химиотерапия и радиотерапия, защото извършва адекватна детоксикация, облекчава и отстранява страничните ефекти от химио и радиотерапията и позволява значително по-бързо възстановяване.

Препоръчителните дневни дози са минимум 12-14 грама на ден, което са приблизително 4-6 чаени лъжички прах.
Лечението се разпределя на 4 до 8 дневни приема. В клинични условия клиноптилолит се дава на пациентите на 8 дневни приема, на всеки 2 часа. Ако такъв начин на приемане не е подходящ, дневните дози могат да се разпределят на 4 или 6 дневни приема.

Ако химиотерапията съдържа тежки метали (платина или литий), тогава клиноптилолит не се приема в деня на провеждане на химиотерапията и два дена след химиотерапията. След това се продължава с увеличени дози.

Благодарение на ефикасното действие на клиноптилолита, много болни, които иначе трудно понасят или въобще не понасят химиотерапията и радиотерапията, успяват да преминат през цялата определена онкологична програма на химиотерапевтичния и радиотерапевтичния курс.

В случай на пострадиационен дерматит, освен оралното приемане, се препоръчва и локално приложение на пудрата за кожа. Пудрата се нанася върху патологично изменения участък на кожата 2 до 5 пъти на ден.


Методика на работа с клиноптилолитовата пудра за кожа

Пудра за кожа
ВТРИВАЙТЕ леко върху засегнатите участъци от кожата няколко пъти на ден, най-малко всяка сутрин и вечер - върху ПОЧИСТЕНА и добре подсушена кожа. Внимавайте да не раздразните кожата с триенето. Бършете я с марля или с друг мек памучен плат. Ако по кожата има отворени увреждания, т.е. ранички, трябва да се прилага стерилна процедура. Пудрата се нанася няколко пъти през деня.

Лечение на патологични изменения на кожата (когато няма отворени рани)
Патологично измененият участък от кожата първо се измива със стерилен физиологичен разтвор и се подсушава със стерилен тупфер. Ако става въпрос за по-големи повърхности, е необходимо редовно вземане на душ. Поръсва се със слой клиноптилолитова пудра. Ако е възможно отгоре се слага предпазна марля. Процедурата се повтаря ежедневно, минимум два пъти на ден, до пълното изчезване на патологичните промени по кожата.

Лечение на отворени рани
Патологично измененият участък от кожата първо се измива със стерилен физиологичен разтвор, а при по-дълбоки рани – с водороден пероксид. Раната се подсушава със стерилен тупфер и се поръсва със слой клиноптилолитова пудра. Върху слоя клиноптилолитова пудра, се слага стерилна превръзка. Желателно е стерилната превръзка да бъде от двупластова до четирипластова марля, която се прикрепва за кожата с мрежичка или се захваща отстрани с хартиени лепенки, така че да се осигури на раната достъп до кислород. Областта около раната също се поръсва с праха. Процедурата се повтаря ежедневно, минимум два пъти на ден, до зарастването на раната. След това се прилага процедура за възстановяване на патологичните промени на кожата (когато няма отворени рани).

Улкус крурис и диабетни рани
2 пъти дневно измивайте раната и нанасяйте клиноптилолитовата пудра, според описаната стерилна процедура.

Невродермит и псориазис
В хладката вода за къпане, добавете една пълна супена лъжица клиноптилолитова пудра, която подчертано омекотява водата и позволява проникването на влагата в повърхностните слоеве на кожата, така че кожата се хидратира равномерно. След къпане се препоръчва да облечете хавлия, без да използвате кърпа. И след като я подсушите, трябва да намажете кожата с обичайния крем, който е смесен с най-малко 10% клиноптилолитова пудра.


Себорея и пърхот
При себорея и неприятен пърхот, оказа изключително благотворно въздействие редовното масажиране с вода, обогатена със клиноптилолит. Една чаена лъжичка клиноптилолитова пудра се смесва с 1 дл. вода и леко се втрива в темето и в областите, засегнати от себорея. При себорея се препоръчва и орално приемане на клиноптилолит, а е желателно пудрата да се добави към крема, с който се третират областите, засегнати от себорея или в тези места директно се поръсва клиноптилолитова пудра.

Акне
Директното нанасяне на клиноптилолитова пудра върху възпалено акне, много ефикасно успокоява кожата, а маските за лице, съдържащи клиноптилолитова пудра, допълнително и изключително бързо дават положителен ефект при тези възпалителни процеси.

Вагинални гъбички
Препоръчва се да се смесят 1 супена лъжица естествено кисело мляко с равна чаена лъжичка екстра фина микронизирана клиноптилолитова пудра. Тази смес се прилага вагинално, с помощта на тампон, преди лягане.

Орална кандида
За отстраняване на кандида се разбърква една чаена лъжичка клиноптилолитова пудра с 1 дл. вода и с тази смес се измива устата. Също така, при миенето на зъбите, пудрата може да се смеси с пастата за зъби.

Плака
Поръсете, върху четката или пастата за зъби, малко количество (на върха на ножа) екстра фина клиноптилолитова пудра и по време на миенето усилено трийте зъбите. Използвайте изключително ултра фина микронизирана клиноптилолитова пудра, защото само такава пудра постига ефект на почистване на зъбния емайл.

Херпес
При първата поява на херпес, започнете орално приемане на клиноптилолит, като прилагате локално ултра фина микронизирана клиноптилолитова пудра под формата на пудра, гел или разтвор, което се е доказало като успешно при лечението на херпес, тъй като по този начин се предотвратява увеличаването на броя на вирусите.

преди 6 минутиАвитохол Български
Hello, my dear teacher! How are you? Do you understand me? I am Emil. Come and see me. I wish you happines, health and much success! See you tomorrow.

преди 14 минутиАвитохол Български
Използване на клиноптилолита още:

I. В земеделието
Зеолитите, внесени в почвата, подобряват влагосъдържанието в нея и абсорбират излишъка от амониев азот. Използват се успешно при хидропонното отглеждане на цветя и зеленчуци, като среда за отглеждане на ягоди, като съставна част на смес за приготвяне на гранулирани семена, за производство на минерални смеси за отглеждане на разсади за домати.
В Русия има задължителни норми за използването му в селското стопанство.
5000 тона годишно наш зеолит от Кърджалийски регион се изнася в Холандия за нуждите на оранжерийното й стопанство и за други селскостопански нужди.
II. В животновъдството и птицевъдството
Природните зеолити се използват за добавка към храната на прасетата, пилетата, телетата. Те имат превантивно действие спрямо ентерологичните заболявания, предотвратяват стомашно-чревните инфекции, намаляват смъртността на младите животни, стимулират приръста, носливостта на кокошките, едрината и качествата на яйцата.
Прибавени като добавка към храната на птици и животни, те гарантират отличното им здравословно състояние и чистото им от токсини месо, подобряват чистотата на млякото от кравите и овцете от вредни радиоактивни елементи.
В Япония резултатите от използване на природните зеолити в животновъдството показват значително повишаване на живото тегло на прасетата при употребата на минерала.
III. В рибовъдството
Природните зеолити филтрират водата и я пречистват от амоний и други органични съединения. В много страни тази профилактика е задължителна. В Западна Европа няма водоем, снабдяващ населението с рибни продукти, чиято вода да не е пречистена от амонячен азот с клиноптилолит.
IV В хранително-вкусовата промишленост
Най-реномираните марки вина, произведени във Франция, Испания и Италия, задължително се обогатяват с клиноптилолит за очистване от вредни примеси. Това на практика прави тези продукти балсам без аналог.
Клиноптилолитът намира широко приложение и за подобряване качествата на натуралните сокове.

Клиноптилолитът е тежката артилерия в борбата с негативните последици от любовта към чашката.
Клиноптилолитът, поради специфичната си кристална структура, има много по-голям афинитет към тежките метали от активния въглен.
При попадането на клиноптилолит в друга среда (най-вече течности), между техните йони и йоните на продукта, в който се намират, започва активен йонообмен.
Клиноптилолитът пречиства отровите в организма, поети чрез храната, алкохола и цигарите.
Така че, ако наистина сте решили да злоупотребявате с тялото, за да угодите на душата си, добре ще е да си набавите клиноптилолит.
Най-добре започнете със клиноптилолитова вода и по възможност я пийте през цялото време на запоя.

преди 14 минутиАвитохол Български
Some Other Uses For Clinoptilolite Zeolite
How it Works
Each grain of active clinoptilolite zeolite contains thousands of microscopic pores and channels, which adsorb pollutants like heavy metals and toxic chemicals.
Clinoptilolite zeolite’s negative charge pulls these positively charged toxins into its honeycomb structure where they are trapped and neutralised by a powerful natural chemical reaction.
Zeolite is the only negatively charged mineral on earth and the only mineral, which gives you this amazing detoxifying action.
In skin care products; clinoptilolite zeolite has a powerful cleansing, detoxifying and exfoliating action. It also has a calming and soothing effect on irritated, itchy skin and has been known to help relieve psoriasis.
Clinoptilolite zeolite blends well with clays to make a wide range of active skin care products.

Keep Refridgerators Smelling Fresh
Place a saucer or bowl of Clinoptilolite Zeolite in fridges to keep them fresh and dry.

Face Mask
Add 2 teaspoons water (approximately preferably ozonated water) to 2 heaped teaspoons Clinoptilolite Zeolite and mix to a smooth cream.
Apply mask to face and throat, leave on for 20 minutes or until the mask is dry.
Rinse thoroughly, under the shower is easiest.
Alternative: this mask can also be used as a cleansing cream - apply to damp skin with gentle massaging motion, rinse well.

Clinoptilolite Zeolite Mud
Put 2-3 heaped tablespoons Clinoptilolite Zeolite into a small bowl. Gradually add a small amount of water (preferably ozonated water) while stirring.
Keep adding small amounts of water, stirring between additions, until it forms a slightly runny thin consistency.
Adding the correct amount of water can be a bit tricky at first. If the zeolite mud is too thin sprinkle some powder on top, wait for it to absorb slightly and then mix in.
Thin mud will thicken slightly over a few hours if left uncovered. If not using immediately, store mud in sealed glass or PET plastic jar. Vary amounts of clinoptilolite zeolite and water depending on desired quantity of mud.

Body Treatments
Use thin mud for a whole body mask. Apply with hands or paint on with brush, when dry rinse off under shower.
A foot mask will help relieve swelling and the discomfort of tired feet.
A hand mask will help relieve the pain of arthritis.
Apply to knees or other painful joints to help relieve pain.
Use thick mud when applying it to relieve pain.
Remove the mud when it is dry and reapply if necessary.

Mouth Wash, Gum Treatment, Toothache
Use clinoptilolite zeolite as a mouth wash/gargle after eating, smoking and cleaning your teeth. For a gum treatment: apply thick mud to completely cover gums, rinse mouth after about 5 minutes. Don’t worry about swallowing any, as it is not harmful. Covering an aching tooth with thick mud will help to relieve the pain.

Pimple Treatment
Apply thin clinoptilolite zeolite mud over affected area, when dry rinse off.
Repeat morning and night. Dab thick mud on individual pimples, when dry rinse and repeat.

First Aid
To reduce the pain and swelling of a sprain, apply thick mud to the affected area or soak bandages in very thin mud then apply these bandages as a compress.
Apply very thin mud to sunburn or minor burns, rinse off when dry and reapply when necessary.
Dab thick mud onto insect bites, stings and hives.
Soak in a clinoptilolite zeolite bath to ease itchy skin, add about 2 tablespoons to a luke warm bath and soak for 20 minutes.

Household, Pet and Garden
Place an uncovered bowl of Clinoptilolite Zeolite in damp musty cupboards to remove dampness.
Put a teaspoon of Clinoptilolite Zeolite in a sink of cold water and soak vegetables to remove harmful spray residues.
Sprinkle a heaped tablespoon of Clinoptilolite Zeolite onto kitty litter and mix through to remove odour.
Add Clinoptilolite Zeolite to potting mix at ratio of 1 teaspoon per 15 cm pot as a slow release fertiliser and to retain water.

Hydrating Mask/Cleanser
1 teaspoon Clinoptilolite Zeolite Face Mask and 1 tablespoon moisturising lotion.
Blend together to make a smooth cream.
Apply as mask to face and throat or use as a cleanser.

Fruit Masks
Mix together 2 teaspoons Clinoptilolite Zeolite Face Mask 1 tablespoon mashed fruit.
Try avocado or peaches for dry skin, strawberries for oily skin, banana for normal skin, papaya to exfoliate.
Apply mask to your face, wait 20 minutes then rinse well.

To Lighten Uneven Pigmentation
2 heaped teaspoons of Clinoptilolite Zeolite Face Mask and 2 teaspoons pineapple juice.
Add juice to Clinoptilolite Zeolite Face Mask and mix to a smooth cream.
Apply to face, allow to dry then rinse well. Repeat once or twice per week to lighten pigmentation. Either fresh or commercial pineapple juice can be used.
Extra Clinoptilolite Zeolite can be added to the mixture for a more effective lightening action.

Exfoliating Scrub
Blend Clinoptilolite Zeolite Face Mask and moisturising lotion together. For a firm exfoliating action add 2 teaspoons ground coffee (just before using), for a gentle exfoliating action add 2 teaspoons oats. Apply to damp skin with gentle massaging motion, rinse well.

Bath Soak
Add 2 tablespoons Clinoptilolite Zeolite Face Mask to a warm bath and soak for 20 minutes. Leaves your skin clean, soft and moist.

Herbal Bath Bags
Place 4 teaspoons Clinoptilolite Zeolite Face Mask and 4 teaspoons dried herbs or flowers onto a 15 cm x 15 cm square of unbleached calico then sprinkle a few drops of essential oil on top.
Bring edges of calico up and tie like a Christmas pudding with a length of raffia or ribbon.
Hang bag over tap and leave it under the running water. While in the bath rub your body all over with the bath bag then squeeze it several times.
Leave the bag in the bath and soak in luxury for about 20 minutes.

преди около минутаАвитохол Български
ето малко и от един немски сайт. преведох го с гугъл преводача:

преди около минутаАвитохол Български
Клиноптилолит

кожа Фредерик пише в книгата си "Gem-терапия, лекарството на утрешния ден", че
досега са проучени 106 вида зеолит, остават вкаменени в лава след вулканично изригване лъжа. В зависимост от дълбочината, от която идва нажежен маса, те имат различни композиции. Те всички имат различни имена в минералогията. Един от тях е наречен Клиноптилолит. Това е довело до вулканични скали от най-големите изненади на конвенционалната медицина. В клиноптилолит е постигнал своите ефекти при много заболявания с резултати, които са постигнати от всяко лекарство. Заболяването и резултатите са публикувани от много клиники с научна точност в изследвания бележка. Защо клиноптилолит достигне този смисъл, мога да докажа. Честотите, които той излъчва, покрийте с честотите на болни пациенти.


Клиноптилолит показва значителна ефективност при лечение на следните заболявания съдова система:

стабилизиране и оптимизиране на функцията на кръвоносните съдовата система за подобряване на венозната напрежение и понижаване на венозната пропускливост, намаляване и цялостно обновяване на отоци, разширени вени, хемороиди, изчезване на различни капиляри, за укрепване на сърдечния мускул, ускорено инфаркт рехабилитация.

кръв се наблюдава подобрение в кръвната картина по всички теми, включително корекция на високо мазнини в кръвта (холестерол, триглицериди) и други стойности (хемоглобин).

храносмилателната система: стабилизиране и оптимално регулиране на храносмилателната система в отстраняване и възстановяване на щети или нарушения, като киселини в стомаха, стомашна или дуоденална язва.

Бъбречната функция: . диуретичен ефект и положително влияние върху подобряване на бъбречните функции, рехабилитация на възпаление на бъбреците

борба с рака на кожата на шийката на матката, гърдата, яйчниците, на простатата, черния дроб и Milzkrebs, тънките черва . и рак на дебелото черво, белия дроб, костите, стомаха, пикочния мехур, езика, под езика рак на

ревматични заболявания: рехабилитация на ревматични заболявания от всякакъв вид, включително и ишиас, дискова болест, спондилоза, остеоартрит, ревматоиден артрит.

гъбични заболявания: Бързо и пълно отстраняване на гъбични заболявания кожата (напр. Candida) и лигавиците. . Чрез прякото прилагане на прах, отстраняване на гъбични инфекции на краката, обновяване на гъбични заболявания на вътрешните органи, които могат да възникнат в резултат на интервенции радиологични в комбинация с антибиотици,

захарен диабет: При повечето пациенти е налице значителна стабилизация и намаляване на нивата на кръвната захар . (! Настройте лекарства, ако е необходимо)

на ендокринната жлеза: ефект по отношение на оптимизиране на функцията на жлезите с вътрешна секреция, особено в щитовидната жлеза.

рани и изгаряния: Ускорено лечебния процес. Чрез прякото прилагане на прах, за да чуете болка, няма увреждане на кожата.

Пародонтит: възстановяване на пародонтоза и отстраняване на микроорганизми в устата си, като масажирате прах в венците или паста за зъби добавка.

кожни заболявания: борбата с кожни заболявания: себорея, дерматит, херпес (всички видове), псориазис и други (от поглъщане и се поръсва с пудра)

подобряване на качеството на кожата: подобрение на кожата влага и значително подобрение в кожата съпротива срещу различни външни влияния, включително и UV радиация.

Невропсихологични Ефект: Общото подобрение в настроението, успешни борба с безсъние, депресия, неврози. Актове за подпомагане на лечението на епилепсия, шизофрения, Алцхаймер и Паркинсон.

повишаване на физическите способности: издръжливост, и да се увеличи с увеличени физически стрес. Намаляване или дори изчезване на болката, които се случват в мускулните клетки.

външни приложения

> В случай на изгаряния, отворени прорезни рани, ожулвания и други рани, включително и декубитални, кожни заболявания
и дефекти, се прилага прах директно върху раната. Вероятно. се покрива с мазилка / марля. Докато
прилага за заздравяването на раните. Антибактериалният ефект на високо съдържание на кислород и
ускори процеса на зарастване на няколко пъти.
> В афта, с претрупан език (напр., горещи подправки), при възпалено гърло и т.н. Прах
. Нанесете върху засегнатата област и поддържа за известно време в устата
> любов масажира в пародонта дъвка с прах, като профилактично средство.
> работи в лосион за тяло и маски за лице, прах и детоксикация и подхранващ ефект.

вътрешна употреба

> дневен прием: 3-5 грама 1 DL на вода.
(3 грама = чаена лъжичка, Plastik-/Holzlöffel е по-добре от метална лъжица) 1-2x дневно, за предпочитане
сутрин и вечер, ако не е възможно, дори и през деня. Преди и след приложение в продължение на 30
минути, като всяко лекарство, тъй като прах може да абсорбира част от това.
А 40-дневно лечение е описано от К. Пайк. Прахът може да бъде безопасно в продължение на дълго време (някои
са взети месеци / години). Също така голям за деца, възрастни хора и бременни жени.
може да намали количеството на малки деца. Препоръчително е, че лечението с малка доза
(1Gramm), за да започне и да се увеличават с времето. Прекалено много, за да вземе прах може тялото
смаже малки количества за всеки орган в достатъчна степен.

Karl Hecht * пише в книгата си "Естествените материали - Регламент - Здраве"

Дори и най-богат химична формула за успешно минерал в скъпоценен камък терапия за тежки и злокачествено заболяване има специален начин. В Клиноптилолит зеолит е вулканична скала. Той разполага с всички минерали от най-висок процент на кислородните атоми. Ефектът се вижда ясно в тъмното микроскопия областта кръв. След 8 минути след контакта с този минерал е кръвта, толкова силно активира от кислородните атоми, че слепването на кръвните клетки се разтвори.

Доставката на традиционните минерали, които не могат да бъдат ефективни, тъй като техните места заети в тялото на замърсители. Тези замърсители могат да бъдат изхвърлени с клиноптилолит. Заслужава да се отбележи, че с клиноптилолит в много хора, които са били изложени на аварията в Чернобил, радиоактивният материал цезий и кадмий са извършени от тялото. Във всеки случай Клиноптилолит е напълно нов природен ревматични лекарства и други терапии могат да поддържат добро или намаляване на неблагоприятните последици. Зеолит също не е нежелани странични ефекти. Hecht Чарлз и съпругата му вземат в продължение на шест години, 3-дневна 5Gramm от него. С 82 съответно. 71 години, те се чувстват млади и силни. С него е дори и в тези шест години, като този естествен камък бързо Harr побеляване по средата на главата назад-тъмно. * Д-р. Професор по неврофизиология и почетен професор по експериментална и клинична патологична физиология на Хумболт университет, Берлин, член на Международната академия на науките / на Международната академия на Astronautic
----------------------------------------------------------------------------------
Натурална клетъчна защита със зеолит  /NCD/ - новото голямо придвижване в терапията на рака и хроничните заболявания
Майк Адамс, News Target.com
Вие можете да не повярвате на това, което е написaно по-долу, но има предварителни свидетелства, че използването на добавката  NCD може да бъде значителен пробив в нутриентната медицина, лечението на рака и детоксикацията на организма от тежки метали.
Ако се вярва на предварителните съобщения за зеолита /вид минерал, като в конкретния случай става дума  за зеолитния подвид клиноптилолит/, той значително изпреварва най-чудодейните лекарства на традиционната, конвенционалната медицина, в което сами ще се убедите, щом прочетете статията.
Критиците на добавката казват, че зеолита не представлява нищо особено и ние ще разгледаме и техните мнения.
Прочитайки статията, ще се убедите, че аз не съм някакъв рекламиращ определен търговски продукт. Единственият ми интерес е  заради възможността той да прекратява страданията на хората.
Какво представлява този продукт? Хайде преди това да разгледаме въпроса за една друга медицинска новост. Неотдавна конвенционалната медицина беше в свръхвъзбудено състояние, свързано с появата на новото онкологично лекарство  Herceptin /Херцептин-б.а./ Това лекарство при клиничните изпитания показа  43 –процентна възможност за снижаване на риска от вторичен рак на гърдата  и беше обявено за свръхлечебно средство против рака от лекарите и онколозите, разчитащи на официалната фармакология.
Това, по-рано невиждано и нечувано лекарство с предпазност от 43 % срещу връщането / т.е. появата на метастази-б.а./  на рака беше широко използвано даже и за жени, неболедували от рак на гърдата.
И ето я информацията за разсъждение: как бихте реагирали на лекарство, получено без специална рецепта, изработено от натурални съставки, и това средство вече е показало 73 %  ремисия /възстановяване/ при раково болни в 4 стадий?-да, засега има едно- единствено клинично изследване и ,както е редно, не бива да избързваме с изводите. Ако знаете кое- що за рака, ще си помислите ,че това е нещо невъзможно. Твърде добре е, за да прозвучи като истина.
И на всичкото отгоре тази субстанция е без цвят, без мирис, леко се разтваря във водата...
И тази субстанция е одобрена вече от отдел FDA- GRAS /  Управлението за контрол на продукти и лекарства на САЩ, подотдел "Продукти, които са признати  за напълно безвредни"/.
И накрая- тази субстанция  вече реално съществува и се продава у нас и се прима като пробив в нутриентната медицина.
Натуралната зеолитна /клиноптилолитна /  клетъчна защита
Новият продукт Natural Cellular Defence /NCD/  е съдаден с изследванията на крупни учени,колкото и да е странно, от самата конвенционална медицина.
Резонният въпрос- безопасна ли е  Натуралната зеолитна клетъчна защита? И действително ли  това е нов пробив  в биологичните продукти, които могат да спасяват живот, да предотвратяват онкологични и дегенеративни заболявания?
Хайде да се запознаем отблизо  с действието на субстанцията, изяснено  в изследването на доктора по биохимия Рик Дайч / Rick Deitsch/. Съгласно изводите от изследванията NCD / българската абревиатура оттук- нататък ще бъде НЗКЗ- НАТУРАЛНА ЗЕОЛИТНА КЛЕТЪЧНА ЗАЩИТА/ действа по следните начини:
1.Снижава риска от развитие на рак. Макар че е проведено едно, статистически неголямо, изследване в биохимичната лаборатория в  Охайо при 68 онкоболни в 4  последен стадий  рак, резултатите са повече от впечатляващи : 78 % от болните с различни видове рак  напълно оздравяват и се възстановяват. Макар че едно неголямо изследване не може да бъде основа за фундаментални заключения в лечението на рака, резултатите са предизвикателство за допълнителни изследвания.    Антираковият ефект вероятно е свързан със способността на НЗКЗ да активизира ген р-21, който не само спира развитието на раковите клетки ,но и действително разрушава туморите. Натуралният зеолит във вид на прах се оказа универсален прекъсвач на развитието на туморите чрез въздействието на протеин- киназата , променяйки работата на гени р21/р53.
2.Действа като антиоксидант, помагайки на организма да се защити от свободните радикали и да избегне увреждането на ДНК.
3.Улавя и извежда нитросамините /канцерогенните вещества , който се образуват при консервиране на храни, пържене, опушване или при използване на нитратна сол/ . Нитросамините са отговорни за рязкото ускоряване и появата на рак на стомаха и панкреаса. Левкемията и рака на мозъка също се оказаха свързани с обработката на местните продукти.
NSD улавя тези причинители и ако това беше единствения ефект от него ,то и в този случай по моя преценка той би могъл да спасява всяка година живота на милиони деца и възрастни по целия свят.
4.Образувайки клетъчно- циклични връзки , улавя и извежда тежките метали от организма /живак, кадмий , олово/ - те са първопричина за болести като аутизъм, Алцхаймер , деменция и т.н.
5.Въздейства и променя имунната система. Това означава осигуряване на такава работа на имунната система, която и помага в борбата с различни болести.
6.Действа в широк антивирусен спектър. Само след няколко седмици приложения на NSD проличаха сериозни антивирусни ефекти в защитата срещу инфекциозните заболявания.
7.Нормализира киселинно- алкалния баланс. Това е изключително важно за общото укрепване, защото повечето хора живеят в състояние на излишна киселинност, предизвикана най- вече от лошо или неправилно хранене. NSD помага на организма да регулира биохимичния си баланс.
8.Подобрява усвояването на другите  нутриенти от организма.
Как работи Натуралната клетъчна защита?

Какво става наистина?
Както обяснява д-р Рик Дайч, трябва да се вникне в уникалната кристална структура на зеолита, явяващ се активна основна съставка на NSD .В процеса на естественото си образуване минералите зеолити са се оформили в стъклоподобни вулканични породи, дифузно смесени с обикновена или морска вода. Те притежават рядката способност да предават позитивно заредени частици към обкръжаващите елементи, без да нарушат собствената си структура. Всъщност зеолитите са отрицателно заредени минерали. Това позволява на тяхната кристална структура да действа като „ловец”, улавящ продуктите на метаболизма, изолиращ ги от следващите биохимични процеси в тялото .Образно си представете изкусен танцьор, който при движенията си улавя свободните радикали, канцерогените и даже вирусните частици и всичко това го изхвърля навън.....

Критиците на NSD твърдят, че субстанцията предизвиква рак.

Как, според тях става това?
Те се позовават на влакнестата структура на зеолитите и проблемите след вдишването на кристалните структури. Вдишването на азбест, например, е причина за поява на белодробен рак.
Моят първи отговор е че зеолита и NSD никога не се вдишват. Този продукт, приеман вътрешно, не влиза в организма чрез процеса дишане. Разбира се , вулканичните породи могат да предизвикат рак, ако ги добивате в рудник и вие принудително ги вдишвате с часове. Но приемането вътрешно – това е съвсем друга история. Впрочем, даже спанака съдържа кристални структури.
Природните зеолити са инертни, нетоксични минерали, класифицирани и признати за безопасни при вътрешно приемане. Затова на отхвърлящите NSD бих задал следния въпрос :Ако зеолита предизвиква рак ,как така при клиничното изследване се получи 78% ремисия при онкоболните ,всички в четвърти последен стадии? Очевидно е че ако тази субстанция предизвикваше рак ,тези хора никога не биха преживяли клиничния експеримент. От всичките 68 души, 7 човека наистина са умрели. Всички те бяха хора в последния стадии на болестта , а и експеримента е продължил 14 месеца.
Вероятно, в някакъв момент напред клинически окончателно ще бъде доказано, че NCD  предпазва и лекува от онкологични заболявания, но на този етап той е далеко от този статус/ впрочем  необходимите за това средства са от порядъка на половин милиард долара – стойността на едномесечната война в Ирак- б.а./
Засега клиничните анализи на д-р Рик Дайч  подробно разясняват безопасността  от действието и механизма на минерала зеолит /клиноптилолит/: микроскопичните частици  на зеолитя носят своя пълномащабен отрицателен  рН  заряд / рН 1-1/.При електронното сканиране се вижда отсътвието на  влакнисто - фиброзни частици ,както и кръгли частици с твърда повърхност.Това отсъствие силно обнадеждава, защото  тяхното наличие в други подобни минерали, каквито са азбеста и ереонита, прави посочените други видове силно канцерогенни и  мутагенни.
Активизираният клиноптилолитен цеолит, единственият от около 100 съществуващи в природата зеолити/, вложен в NCD, пак в отличие от тях, не  катализира произвеждане на свободни радикали, както става при азбеста и ереонита. На практика това означава липса на канцерогенност и токсичност от страна на активизираният клиноптилолитен зеолит.


Рик   Дайч отговаря на критиците си:

Има един нежелателен  страничен ефект, който признавам, че действително съществува- това е обезводняването. Ако приемате тази добавка и в същото време не поемате достатъчно течности,, има опасност да получите обезводняване заради циркулацията на кристалните структури. За да  го разберете, си представете  пясък, протичащ заедно с водата през водосточна тръба. Изведнъж водата спира да тече. Какво ще стне с пясъка? Той ще запуши тръбата. Образността в този случай е малко грубичка, разбирам това, но циркулацията на кръвта  и течностите в организма при приемането на този вид зеолит,може да донесе болка  в кръвоносните съдове и ред други проблеми, след обезводняването. Несъмнено, напълно разумно е с приемането на NCD да се поемат и повече течности.
По повод поносимостта на зеолита с други минерали и витамини, през 2001 година в  Македония бяха  проведени изследвания от учените  Кириакис, Алексопулос и др. с животни и  с патоанатомични анализи на тъкани, убедително доказващи пълната неподвижност на зеолита  и неговата взаимна поносимост с други витамини и минерали.


В моето търсене да се противопоставяме с нещо  на всичко това, един от най-простите начини ми се струва  приемането на минерала зеолит /клиноптилолит/.
Зеолитите са използвани от човека стотици години, като традиционно народно средство, особено в Азия, за общо укрепване на здравето.
И ето, химик в малка фармацевтична компания в Охайо  се заинтересува от възможностите за лечение със зеолит.
Той не само изследва, но и химически отфилтрира и получи течната субстанция от зеолит и откри поразителната им сила на въздействие и възможности.
Аз прочетох научното изследване, патентната документация и монографията на Рик Дайч, видният учен  в областта на  биохимията, директор на научния съвет на Waiora  Company   и ми стана ясно, че появяването на този клас зеолити се явява един  от най-възможно значимите открития в предпазването  и лечението на онкологичните и други хронични заболявания.
--------------------------------------------------------------------------
ЗАЩО В РОДОПИТЕ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ДЪЛГОЛЕТНИЦИ?

В България има богати находища на естествен  зеолит (клиноптилолит) – в района на с. Бели пласт - т.нар. туфи. Жителите на селата и махалите в Източните Родопи, където са съсредоточени находищата на зеолит, почти нямат здравословни проблеми и не познават болести като язви, гастрити, колити, проблеми на сърдечно-съдовата и нервната система. Досега причините за дълголетието на тези хора са търсени в чистия въздух, киселото мляко и здравословната храна. Общоизвестно е, че в небето над Кърджали се събира най-мръсният въздух в страната/От Оловно-цинковия завод/, който въздушните течения разнасят по цялото поречие на Арда. Консумацията на кисело мляко не е по-голяма от тази в едно средностатистическо семейство в страната, защото кравите в този район се отглеждат предимно за месо. Храната, която употребяват местните жители, се състои основно от пържени мекици и консервирано в буркани месо. Налага се изводът, че причината за изключителното здраве и дълголетие на жителите на Източните Родопи се крие не в това, че не приемат отрови, а че тези отрови се изхвърлят по-бързо от телата им. Основната причина за това е водата, която пият, йонизирана по естествен начин със зеолит.  Заключението на специалистите от “Националния онкологичен център” е, че “минералът зеолит от скалите на с.Бели пласт пази от рак и лекува рак”.
Някои възрастни родопчани споделят, че ако се вземе зеолитов камък и вечерта се потопи в съд с вода, на сутринта той ще ѝ е отдал невероятните си свойства и я е „подмладил”. Тя става лечебна. Прецеждат я и я пият като лек.
Продължителни изследвания от медицинския екип на проф. Пенка Благоева от Националния онкологичен център в София потвърждават тези чудеса. 69-годишен мъж от Силистра берял душа, болен от рак на дебелото черво вече отписан от лекарите.
След 6 месеца употреба на вода, йонизирана с клиноптилолит, разнася навсякъде из България две рентгенови снимки да се хвали на всеки. Втората от тях е без карцинома. Бай Хикмет Адем от Кърджали, работещ в Испания, бил със същата диагноза, но след употреба на вода, обработена с клиноптилолит, забравя болестта и всяка година праща дарове на човека, насочил го към лечението с клиноптилолит.

А за тези, които не са сигурни преди да го използвате върху себе си, може да пробвате да поливате две еднакви цветя - едното с клиноптилолитова вода и другото с нормална вода. Ако има разлика за около един месец ще си покаже.

12–13 годишно момче е паднало и е наранило много зле и двата си крака. Д-р Кьосев прави експеримент – целта му в случая е да провери по-скоро плацебо ли е ефектът на активирания зеолит /клиноптилолит/, за който в изследванията се твърди, че едва ли не прави чудеса със зарастването на рани.
Лекарят третира раната на единия крак с досега използваната от него пудра, а на другия поставя клиноптилолитова пудра. Нищо не обяснява на пациента.
Резултатът е, че кракът, третиран с клиноптилолит, се възстановява като време два пъти и половина по-бързо от другия крак.
Плацебо ли е ефектът на зеолита? „А момчето – как мислите – левия или десния си крак предпочита?” — пита д-р Кьосев

Кожата по левия й крак започна да се скапва като на прокажен. Рак! - отсякоха лекарите. Излекуваха я, но пък получи свръхчувствителност. Посъветваха я да намери клиноптилолит и с фин прах да налага болната си кожа. Колежката, вече пенсионерка, отдавна е забравила страданията си.

„Най-ефектното действие на Клиноптилолита е при кожни раздразнения, акне и наранявания на кожата - изчезват за 2 дни. С Клиноптилолит спрях обилно кръвотечение от дълбоко порязване на ръката ми, посипах с прах и кръвта секна на мига. На следващия ден раната беше затворена като залепена с лепило. На третия ден имаше само лек белег, без струпеи.“

- Понеже никой не е пророк в собствения си град, ще ти цитирам становището на к.х.н. Н. Измирова от екипа на проф. Благоева. “Само половин час след употребата изчезват симптомите, породени от високо кръвно налягане, колити, гастрити и напрегната нервна система. Употребата на клиноптилолита се отразява добре върху кожата и неутрализира последиците от умората. Благоприятен ефект има и върху стомашно-чревния тракт.”

Развитите индустриални страни, които не притежават природни зеолити, имат голямо производство на техните синтетични аналози. Консумацията на зеолити расте с невиждани темпове. Всяка година употребата им бележи ръст спрямо предишната с 20 на сто. Япония, САЩ, Русия, Австралия, Германия са най-големи консуматори. Количеството на използвани зеолити в икономиката на една страна е точен показател за нейното развитие.
Мястото, което намират тези минерали в българската промишленост и селско стопанство, за съжаление е почти символично, изключително поради скептичното отношение на нашите общественици към такива авангардни нововъведения, както и поради традиционно голямото ни чуждопоклонничество.

http://www.australianzeolite.com/pages/zeolite-research-scientific-papers-on-clinoptilolite - изследвания и научни трудове

http://www.zeohealth.com/zeolite/research.html - изследвания и статии
****************************************************************************

ПРИКАЗКИ ЗА ЛЮБОВТА

Казвате, че любовта е,
господа, илюзия,
суета на суетите,
фалш, мечта-утопия...
Че забравяли сме ние -
розата била с бодли,
може сладко да ухае,
може и да нарани.
В красотата И привидна
дреме скрита похотта,
че мечтата наша свидна
е несбъдната мечта.
Не богиня е жената,
нито ангел златокрил
и че в нея, вдън душата
демон черен се вселил.
Тя със нас ще се погаври,
волята ни ще сломи
и с коварство ще погази
съкровените мечти...
*
Може доводите ваши
прави да са, господа,
или грешките са наши -
нищо чудно във това...
Моля, нека ви разкажа
само приказка една.
Обещавам аз, че няма,
няма да ви отегча.
В тази приказка вълшебна
с руса свилена коса-
нежна, мила и чаровна
бе принцесата добра.
Принцът бе в жабок превърнат
от орисницата зла
и оставен да живее -
вечна болка и тъга.
Тя невинна бе девица,
сочна сладка като нар,
бе достойна за кралица -
той на локви господар.
Тайничко я e обичал,
запленен от красота
и в любов й се обричал
тъжно с крясъци в нощта.
Любовта му бе красива,
нежна, чиста кат сълза,
сладко-кисело тръпчива
вечно тънеща в тъга...
Но принцесата гнусливо
с крак докосна го едва
и отмина мълчаливо
с гордо вдигната глава.
Невъзпитано, жестоко
с чувствата се подигра
и засегна го дълбоко
с груба някаква шега...
Мислите, че е забравил
веч за нея след това
и в душата си угасил
огънят на младостта!
Не, грешите, господа...
Той останал да живее
с името й до смъртта...
В лятна вечер още пее
на сърцето песента...
Може би била е друга
тя, принцесата добра
ил поредната заблуда,
или някаква шега?
Може би добрата фея
пак заключена била
в замъка на друга фея
сред омраза и злина...
Но поуката каква е? -
Питате ме господа,
тя поуката в това е,
че е вечна любовта.
Може всичко да се случи
и зловещата съдба
да отнеме и пречупи
твърде рано младостта.
И в жабок да те превърне,
да не срещнеш любовта,
и от теб да се отвърне
прежди време радостта.
И взаимност да не срещне
нивга твоята душа.
Любовта ти да посрещне
с присмех скъпата жена.
Не плачи и не унивай,
не прекланяй ти глава
и бори се, и не спирай
с жар да вярваш в любовта.
Нека вечно да ни води,
пътеводна кат звезда,
със надежди през несгоди,
светозарната мечта...
А добрата фея, скъпи
господа, е любовта,
най- великото и скъпо
нещо тя е на света.
Може да превърне просяк
в принца знатен на честта,
а божурът цъфнал, росен
в нежна, хубава жена...
Тук е тя според науката
скъпи гопода поуката...
*
Вие може би ще кажете:
„ето прави сме били”!
И навярно ще попитате
снизходително дали:
„нежната любовна лилия,
този цвят на любовта,
празна не ли е идилия
на човешката душа?
Би ли била вдъхновение
На Петрарка в песента
грациозната Офелия,
ако беше му жена?
Щеше ли да бъде пак поет
запленен от красота,
би ли посветил поне куплет
той на своята жена?”...
Може би сте прави за това,
Може би ...и сигурно
верни са и вашите слова,
но грешите във едно.
Лаура, ами не Офелия –
разберете, господа,
давала е вдъхновения
на Петрарка в песента.
„Дали този или някой друг
има ли значение,
принципът е важен тук
другото е без значение...”
Вярно, да, така е, господа,
не отричам и не споря ,
но ми позволете ощ една
приказка за любовта.
*
Той бе наивно влюбено дете,
а тя пленително красива,
с невинно-чисто, ангелско лице
кат цвете цъфнало в градина.
Той бе бодила грозен уродлив -
тя мака ален в тучна нива.
Той бе затворен, тих и мълчалив,
а тя пък палаво игрива.
И всяка вечер в унес и печал
бленувал устните й сладки.
За щастие и за любов копнял,
за мигове безумно кратки.
И подарил й своето сърце
да свети в нощите безлунни,
но тя жестоко стъпка го с нозе,
с измами гнусни и позорни.
Така на неговата му глава
еленови рога постави,
студена и коварна при това
отблъсна го и го забрави.
Душа му не могла да понесе;
коварство,подлост и обида
и сам надянал си е той въже
позора черен да не гледа.
Обесил се човека от любов,
Защото истински обичал,
защото всеки път след удар нов
той изневерите отричал.
А тя студено с каменно сърце
приела новината тъжна.
Надменното й демонско лице
застинало в гримаса гузна.
О, нека, господа, да замълчим,
тук спорът някак не отива
и нека приказката си сменим
сега със друга по-красива.
*
Героите пак ще са двама,
но случаят ще бъде по-друг,
ще има пак човешка драма,
пак тема ще е любовта-тук.
Тя нямаше черти изящни -
лицето й не бе красиво,
но в погледа лъчи искрящи
го правеха тъй мило, живо.
Той бе левент, красив и строен,
но пък очи в игра нелепо
във миг нещастен и съдбовен
си беше наранил жестоко.
Постъпи в болница тогава
и там сестрата милосърдна,
тъй както много често става
се случи нежна и усърдна.
Тя грижеше се всеотдайно ,
грижовна като майка беше
във дни и нощи постоянно
надвесена над него бдеше.
Но женското сърце сиротно
усети скоро, че се влюбва
дълбоко, искрено, охотно
с любов гореща що погубва.
Обикна я и той горещо
и мислеше си все за нея.
В мечти унесено и често
представяше си я кат фея...
А как изпитваше боязън
тя от мига кога прогледне,
когато грубо със сарказъм
ще я отблъсне и отбегне.
И виждаше се тя горката
обидена и унизена,
проклинаше навек съдбата
нещастна, скръбна и сломена.
Денят очакван дълго - дойде,
свалиха белите превръзки.
„О, Боже, - светлина сияйна!...
Аз виждам, Господи, отново!...
Къде е моята любима,
защо не виждам да е сред вас?
Где е девойката красива,
не чувам ангелския й глас”?..
А тя се бе усамотила
и сЪлзи ронеше горчиви.
Заведоха я те насила
след много опити учтиви.
Очакваше с дух плах – объркан
присъда тежка до вратата .
Дълбоко трогнат - очарован
посрещна с радост той жената.
И нежно - влюбено сърцето
душата виждаше красива
изписана върху лицето
на скъпата жена любима...
*
Сладка приказка вълшебна,
господа, е любовта,
тя е тръпката душевна
и е зов на пролетта .
В тихи нощи сребролуни
тя ухае на жасмин,
на зорници ранобудни
ален лъч е от рубин.
Тя е погледа жадуван
на любимата жена,
тя е порива греховен
на човешката душа.
Тя е пристана далечен-
светлосинкава мечта,
спомен нежен и сърдечен,
спомен скъп от младостта...

Няма коментари:

Публикуване на коментар