Powered By Blogger

Търсене в този блог

вторник, 26 октомври 2010 г.

Облагите на едноличната "демократична" власт

Облагите на властта и страстта на политиците към парите - пречка за процъфтяване на демокрацията и капитализма

Нека обърнем малко внимание на Ц.Цветановите неволи.
В продажбата на двата апартамента ( за другите два апартамента които притежава бедничкият министър, не знам нищо защото нямам възможност да следя често новините, а и дали ще имат смелостта някои журналисти да се изправят срещу юмрука на властта?!?) на Цветан Цветанов, няма никаква пазарна логика. Корупционна логика има, но не и пазарна. А такъв голям бизнесмен като приятеля на Цветанов едва ли си е направил криво сметките.
В случая, макар продавачът да си определя сам цената на продаваната стока, нарушават се демократичните пазарни принципи и правата на нуждаещи се семейства да си закупят на пазарна цена жилища, а те се продават на семейство с реална перспектива да влезе в голямата политика, без крайна нужда. Отделно продадените жилища под пазарната стойност лишава бюджета от намалените данъци. Разбира се, че като приятели е разбираемо защо се продава под пазарната цена - така правят всички спестявайки известна сума, която иначе трябва да отиде в държавния бюджет, а оттам и за пенсии, здравеопазване, образование... Дали намалената цена е поради липсата на достатъчно капитали от страна на Цветанов и по-лесното обяснение от къде е намерил пари за жилищата, ако в бъдеше се размирише историята, или си е чисто корупционно действие, това естествено НЕЗАВИСИМИЯТ български съд услужливо няма да установи. А и каквато е практиката в нашите институции да се оправдават и прикриват нарушения и престъпления от колеги и началници, с други такива, знаейки, че и към тях с такова разбиране и съпричастност ще отвърне началството, то естествено, че дори Цветанов - кандидатът за български президент да е нарушил законите, от партията ще бъде защитен и намерени безброй алибита. А защо ли пък Бойко Борисов или приятелката му да не са дали заем на бедните си съратници за да си купят жилища за жилищната им колекция? Ами ако се окаже, че бащи и майки, баби и дядовци, не са имали достатъчно пари за да подпомогнат дечицата си в колекционерското им жилищно хоби, то малко ли влиятелни и богати приятели има всеки един политик та да не им услужат със стотина хиляди или милионче. Малко ли случаи имаме от българската действителност как безработни за да си купят супер луксозни имоти, коли, яхти, са взели пари от десетки свои приятели или от бабите си, които имали тези спестявания, но живеели на социални помощи защото не им достигала пенсийката? А и знаем, че нашите политици са всезнайковци и специалисти по всичко, и винаги могат да заработят нещичко от консултантски услуги за някои фирми спечелили държавни поръчки...осигурени им пак от приятелите им политици.
Демокрацията си е Демокрация и в съвременното капиталистическо общество никога не би била Народовластие. Народовластие може да се установи и прилага единствено от народа и под негов контрол, а не от организирани престъпни...пардон - политически партии, парламент с депутати, и министерски съвет с министри, които никой не познава, но пък за сметка на това много добре умеят да крадат и винаги намират оправдание за управленските си неуспехи и законността на приказното им богатство.

Скромният, спретнат, моралист и назидател Цветан Цветанов арестува и преследва журналисти снимащи луксозната му къща!!! И Тодор Живков не се е гаврил така с журналистите, както го правят Демократите на 21-ви век. Явно за шефа на демократичната ни полиция, тя му е бащиния. Това е поредната гавра на правителство от "демократичните" промени насам, когато явно се гаври с журналисти и с правото на обществото да получава информация. Това ясно ни говори, че който и да оглави властта, се самозабравя когато усети силата и облагата от държавната принуда. Сами си отговорете дали в това бандитско време когато е в сила само законът на джунглата, и големият Цветанов с апетит изяжда слабите журналисти опитващи се да съберат и предоставят на обществеността информация от която се интересува, трябва да съществува организирана гражданска организация, която да бъде коректив на самозабравилите се Демократи и да защитава слабите, беззащитните и интересите на държавата и обществото.
За да я има България и в бъдеще, тя има нужда не от безумни и безскрупулни политици, а от организирани български граждани, които да контролират самозабравилите се бейове докопали се до властта. Ако успеем да се обединим за доброто и за бъдещето на децата на България, тогава ще можем да назначаваме и уволняваме днес недосегаемите бандити във властта. Само така ще успеем да очистим политиката от мафиотските слуги и да поставим в управлението на държавата ни най-умните, честни и достойни българи. Днес най-малко 90% от депутатите и министрите ни са неграмотни, макар и притежаващи, дали закупени или някак си завършили и получили дипломи за висше образование. Тези 90% доказани неграмотници, не владеещи българския език, а управляващи и вредящи на България, ние, българските граждани ще пратим на полето, лозето, свинарника, където най би им прилягало за техните знания и възможности.
Да живее България!

Няма коментари:

Публикуване на коментар